València

À Punt i València Extra organitzen un desdejuni informatiu sobre la Missió Climàtica de València 2030

En l'acte participarà Joan Ribó, alcalde de València, Elias Amor, responsable de sostenibilitat de Consum, Débora Domingo, vicerectora de la UPV i Empar Puchades, impulsora de la CEL a Castellar-l'Oliveral

1 minut

Plaça de l'Ajuntament de València - Xisco Navarro

À Punt Mèdia i el diari digital València Extra organitzen un desdejuni informatiu que, sota el títol, 'L'Estratègia de València per a ser una ciutat climàticament neutra en 2030' abordarà la importància de la col·laboració publicoprivada per a avançar cap als objectius de sostenibilitat que marca la Unió Europea, així com les accions de transformació de la ciutat durant la pròxima dècada.

D'acord amb l'últim informe del Grup Intergovernamental d'Experts en Canvi Climàtic, "si les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle no es redueixen de manera immediata i a gran escala, limitar el calfament a prop d'1,5 °C serà un objectiu inassolible". Davant aquest escenari, Europa ha traçat un pla estratègic basat en cinc missions que orienten en la investigació i innovació. Una d'elles és el programa '100 ciutats intel·ligents i climàticament neutres a Europa abans de 2030' del qual la ciutat de València forma part.

Per a analitzar aquest repte, el desdejuni informatiu comptarà amb la participació tant de l'alcalde de València, Joan Ribó, com d'Elias Amor, responsable de sosteniblitat de Consum; Débora Domingo, vicerectora de sostenibilitat de la Universitat Politècnica de València (UPV); i Empar Puchades, impulsora de la Comunitat Energètica Local (CEL) de Castellar-l'Oliveral.

Adoptar polítiques encaminades a la recuperació d'espais verds, el foment dels vehicles sostenibles o avançar cap a una economia justa i verda són els motors que haurà de posar en marxa l'administració pública, fent de la innovació un projecte transversal en totes les àrees. No obstant això, al costat d'ella, l'empresa privada és fonamental per a adaptar els seus productes i serveis cap a aquest nou objectiu. Aquest és el cas de Consum que no només continua treballant en la lluita contra el canvi climàtic i l'economia circular, sinó que, en l'actualitat, el 100% dels supermercats Consum són ecoeficients, mentre que el 98,5% de l'energia consumida per la Cooperativa prové de fonts renovables.

I aconseguir que València siga una ciutat climàticament neutra en 2030 ha de comptar també amb el suport de la Universitat, qui innova amb la intenció d'aplicar els seus avanços a la societat, com la UPV que ja ha convertit el Campus de Vera en un laboratori i banc de proves per a aplicar iniciatives de descarbonització als barris de València; o agents impulsors d'iniciatives com la que s'està desenvolupant a Castellar-l'Oliveral per a crear una Comunitat Energètica Local que facilite a la ciutadania el consum d'energia més neta i barata.

De totes aquestes qüestions, persones expertes en la matèria analitzaran, el pròxim 30 de maig, les accions a seguir per a assolir la Missió Climàtica de València per a 2030.