A partir del dilluns 16 de març les comissions falleres podran cobrar el 25% del cost dels monuments

L’alcalde de València ha signat hui una moció que sol·licita a l’Administració General de l’Estat 2 línies de crèdit excepcional i ajornament d’impostos als negocis afectats

Guardar

0312 Junta Local de Protecció Civil (10)
0312 Junta Local de Protecció Civil (10)

Davant les incògnites sobre que es farà amb aquells monuments que ja es trobaven mig plantats als carrers de València quan es va anunciar el passat dimarts 10 de març que les Falles quedaven ajornades per la COVID-19, ara les preguntes que sorgeixen entre el sector faller i els artistes dels mateixos monuments són, entre altres, quan i quines seran les ajudes que rebran les comissions falleres.

Algunes preguntes han sigut contestades pel mateix alcalde a una roda de premsa que s'ha celebrat aquest matí, a la qual s'ha anunciat que, el 25% del cost dels monuments que paga l'Ajuntament cada any, "es podrà cobrar a partir d'aquest dilluns pròxim, per tal que puguen col·laborar a l'hora de fer front a la crisi propiciada per l'ajornament de les festes falleres, com a mesura de prevenció davant el coronavirus", segons el mateix alcalde, Joan Ribó.

Aquesta ajuda es troba fixada en un total d'1,8 milions d'euros, tot i que "enguany, a més, ampliarem aquestes ajudes", segons Ribó. De la mateixa manera, l'Ajuntament estudiarà cas a cas la situació de cada falla per saber les pèrdues econòmiques si no es pogueren plantar al juliol.

Les tan esperades Falles resulten ser per a València un gran impacte econòmic i una gran font d'ingressos per al sector del turisme i l'hostaleria, però, aquells sectors que es troben implicats en l'organització i celebració de la festa com puguen ser pirotècnies, floristes, empreses de muntatge de carpes i músics veuen en perill la seua economia, ja que comptaven amb la celebració d'aquestes festes que els proporcionava un alt ingrés monetari. Per això, i davant d'una situació excepcional en la qual, segons Ribó, "calen mesures econòmiques excepcionals", s'ha signat hui una moció en què l'alcalde de la ciutat de València sol·licita "dues línies de crèdit excepcional per a empreses i comissions falleres, i l'ajornament d'impostos als negocis afectats".

Aquesta moció d'Alcaldia en concret especifica, "per l'excepcionalitat de la situació", la petició als diferents organismes depenent de l'Administració General de l'Estat una sèrie de bonificacions així com l'ajornament dels impostos per part de l'Agència Tributària a tots aquells negocis que es puguen veure afectats per l'ajornament de la festa fallera.

De la mateixa manera, el president de la Generalitat ha comparegut hui en una roda de premsa on ha detallat que "tant l'Institut Valencià de Finances com la Societat de Garantia Recíproca rebaixaran les condicions d'accés al crèdit i els avals ateses les noves condicions de previsió de creixement econòmic".

En l'àmbit local, Puig ha anunciat que demanaran al Govern que modifique la normativa que limita l'ús de romanents dels ajuntaments a inversions sostenible. També aprovaran canvis del Fons de Cooperació Municipal per a reactivar els sectors productius valencians.

En l'àmbit autonòmic, "la línia de crèdit per a micropimes i autònoms de l'IVF passarà de l'1 al 0% d'interés i podrà destinar-se a liquiditat de les empreses, a més d'eliminar l'interés", segons el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Diferents sectors econòmics vinculats directament a la festa es troben preocupats i els endinsa en un mar ple de dubtes i temors, ja que la decisió presa per raons de salut pública de suspendre la celebració de les Falles 2020 tindrà una "evident afecció a la facturació i l'ocupació de personal de les empreses, i autònoms així com indumentaristes, floristeries, artistes fallers, músics, joiers, pirotècnics, càterings, hostaleria, hotelers, comerç en general, transport de viatgers, etc." ha declarat Joan Ribó.

Destacats