València és una ciutat per a emprendre. Gràcies a un ecosistema de startups de 2.000 empreses de base tecnològica, València es posiciona com un referent tant per a l'atracció de talent, com d'inversions, facilitant que més empreses cresquen al voltant d'aquest nou sector. Sens dubte, un impuls a la innovació que des de l'Ajuntament del 'cap i casal' estan sabent potenciar. De fet, als pressupostos de 2022, la partida destinada a la innovació econòmica i a l'emprenedoria augmenta en un 82%.
Una aposta decidida perquè, com bé assenyala la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, "enguany siga el de la recuperació econòmica de València". Així, a l'impuls decidit per la formació i el creixement de l'ocupació, se li suma l'ajuda que des del consistori volen continuar brindant al teixit econòmic i innovador de la ciutat per a la consolidació i creació de noves empreses.
En aquest sentit, cal recordar que València, a més de participar en esdeveniments internacionals com el South Summit o el 4YFN, també ha sigut l'epicentre del VLC Startup Market, amb més de 100 empreses participants; o els VLC Startup Awards, que s'han duplicat per a abastar més projectes innovadors. Així, com ha explicat Bernabé, "en aquests moments, comptem amb 30 projectes innovadors, que estan treballant de la mà de sectors tradicionals de la ciutat per a ajudar-los a enfrontar-se als nous desafiaments econòmics".
Però els reptes no acaben ací. I és que com ha anunciat Bernabé, un dels objectius per a aquest 2022 és la posada en marxa de plans de digitalització per als quals "intentarem accedir als fons europeus Next Generation". Sobre aquest tema, la regidora ha anunciat que "hem aconseguit 1,5 milions d'euros – el 80% del pressupost que sol·licitàrem – per a la digitalització dels comerços de les zones turístiques de la ciutat". Un total de 200 comerços es beneficiaran d'aquesta convocatòria de la qual s'informarà en breu.
Així mateix, València consolidarà els hubs innovadors de la ciutat amb l'obertura de la Farinera, que acollirà espais de primer nivell com un hub de desenvolupament de videojocs; així com el de Velluters que es convertirà en un hub de disseny. En definitiva, accions que suposen creació d'ocupació de qualitat, i que deixen un valor afegit al territori.
"València, ara com ara, s'està especialitzant en verticals molt interessants que tenen a veure amb la biotecnologia, amb Filmtec, amb ciberseguretat... Per descomptat, també en el sector turístic, on València ha sigut nomenada Capital Europea del Turisme Intel·ligent 2022", assenyalava Bernabé en una entrevista a aquest diari. Així, tot el treball de base, juntament amb l'impuls a la innovació que s'està duent a terme des de l'Ajuntament "ens estan fent referents a nivell internacional", la qual cosa es tradueix en les dades d'ocupació que registra la ciutat.
València, una de les ciutats líders en la baixada de la desocupació
La ciutat de València registra quatre mesos consecutius de baixes en les llistes de la desocupació, però a més, si es compara amb l'últim any, 10.881 persones han eixit de les llistes de l'atur, la qual cosa es tradueix en una reducció interanual del 17%.
A més, València ha registrat la dada més alta d'afiliacions a la Seguretat Social de l'última dècada amb 409.049 persones en el règim general, més les 57.014 persones donades d'alta com a autònomes. En aquest punt, cal destacar que, el mes de desembre, la ciutat va aconseguir el segon millor registre mensual de contractacions amb 40.231.