caixa popular

València s'uneix a la visibilització del poble gitano amb l'exposició 'Milennium'

València s'uneix a la visibilització del poble gitano amb l'exposició 'Milennium'
10/04/2018 -

Amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano, que se celebra cada 8 d’abril, l’Ajuntament de València ha inaugurat l’exposició ‘Milennium’ al Saló de Cristall. La mostra, que ha estat organitzada per la Federació Maranatha d’Associacions Gitanes i es podrà veure fins divendres, fa un recorregut per tota la història, la cultura i la persecució de la població gitana a Europa, un poble nòmada que fa ja 1.000 anys va deixar l’Índia.

Durant l’acte, Ribó ha anunciat que proposarà al govern municipal signar l’adhesió de l’Ajuntament a la campanya ‘Partir de zero’ de la Fundació Secretariat Gitano, ja que “compartim el seu objectiu de la superació de la bretxa de la discriminació” i “volem que la nostra ciutat siga la ciutat de la igualtat”. “En l’àmbit municipal tenim ara un mapa d’accions concret en el qual posar-nos a treballar per fer una ciutat més inclusiva i igualitària”, ha dit l’alcalde en referència a l’Estratègia Valenciana per la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano.

A més, Ribó ha indicat alguns dels eixos fonamentals del treball del consistori en aquest sentit, com ara, l’increment de l’escolarització i l’alfabetització, la dinamització d’espais d’oci, la millora en l’accés a la sanitat, els programes en l’àmbit sociolaboral, la millora de la vida als barris i solucionar el problema de la infravivenda. Per la seua part, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, també ha recordat algunes de les línies d’actuació de l’Ajuntament i ha destacat les “accions col·laboratives” en el districte Marítim en matèria de convivència i el projecte de creació de l’Oficina de No Discriminació.

“L’efecte de les polítiques fetes des de les administracions públiques per garantir els drets fonamentals i garantir la qualitat de vida funcionen, i tota dedicació de recursos humans i econòmics dóna bons fruits”, ha subratllat Lozano. Durant l’acte, el president de la Federació d’Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana, Francisco Santiago, ha recordat que el 8 d’abril es commemora el primer Congrés Mundial romaní/gitano, celebrat a Londres en 1971, i també ha participat el president de la Federació Maranatha d’Associacions Gitanes, José Alfredo Maya, qui ha destacat la importància de continuar treballant per la igualtat i la tolerància.

Per la seua banda, el director general de l’Agència Valenciana d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, ha remarcat la necessitat de fer un esforç conjunt per difondre la realitat i la cultura del poble gitano. “Necessitem eixa memòria per entendre quina és la situació actual de la població gitana”, ha dit de Lamo, qui ha indicat la importància tant de la participació directa d’entitats i associacions implicades com del reconeixement i de la visibilitat en l’elaboració de l’Estratègia Valenciana per la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano. A la inauguració de l’exposició també ha assistit la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo; així com el regidor Ramón Vilar i les regidores María Jesús Puchalt i Amparo Picó.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × un =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC