25n
25N
25N

València, en el 'top 50' del rànquing de l'Associació Internacional de Congressos i Convencions

Emiliano García: “En la conjuntura actual, les ciutats millor posicionades i que oferixen més garanties compten amb un major avantatge competitiu”

València, en el 'top 50' del rànquing de l'Associació Internacional de Congressos i Convencions
13/05/2020 -

València es troba en el ‘top 50’ de destinacions mundials de congressos segons el rànquing anual que ha presentat l’Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA, International Congress and Convention Association), en què només figuren altres dues ciutats espanyoles, Madrid i Barcelona. L’organització ha destacat l’“impressionant creixement” de València, amb una pujada de 44 posicions. El regidor de Turisme i president de Visit València, Emiliano García, ha indicat que aquest resultat “suposa un motiu d’optimisme en la conjuntura actual, en la qual les ciutats millor posicionades i que ofereixen més garanties compten amb un major avantatge competitiu”.

L’Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA, International Congress and Convention Association) ha presentat el seu rànquing anual de ciutats seu de congressos. La ciutat de València es troba entre les cinquanta destinacions mundials de congressos més destacacades, junt amb Madrid i Barcelona. Espanya és l’únic país que compta amb tres ciutats en les cinquanta primeres posicions. Així mateix, València manté el tercer lloc en el rànquing ICCA de destinacions espanyoles.

El regidor de Turisme i president de Visit València, Emiliano García, s’ha mostrat “especialment satisfet dels resultats” i ha destacat que “la millora de la posició de València en aquest rànquing avala el treball que s’està desenvolupant en matèria de turisme de congressos, tant des del programa de producte de València Convention Bureau de Visit València com de la resta d’actors implicats, com són hotels, seus, empreses de catering i organitzadors d’esdeveniments, entre molts altres”. “Es demostra que treballar coordinats i compartir objectius ajuda a obtindre millors resultats i projectar una imatge de destinació solvent”, ha afirmat.

“Entrar en el ‘top 50’ mundial de destinacions de MICE (Meeting, Incentives, Conferences and Exhibitions; Trobades, Incentius, Conferències i Fires) suposa un motiu d’optimisme en la conjuntura actual en què les ciutats millor ben posicionades i que ofereixen més garanties compten amb un major avantatge competitiu”, ha afegit Emiliano García. La situació generada per la COVID-19 ha obligat a orientar esforços i intensificar el treball de la Fundació Visit València, en coordinació amb les seus i altres actors del sector MICE, per reduir el màxim les cancel·lacions d’esdeveniments i facilitar una agenda alternativa.

Així mateix, València continua rebent sol·licituds d’informació per a l’organització d’esdeveniments i congressos i es continua treballant en candidatures per als pròxims anys. Actualment, són 64 les candidatures a congressos que estan en marxa. En eixe sentit, i “des de la prudència, per la incertesa que desperta una situació sanitària com la que estem vivint, podem ser optimistes en la recuperació del sector MICE”, ha destacat el regidor.

ICCA DESTACA EL CREIXEMENT DE VALÈNCIA

La ICCA ha destacat “l’impressionant creixement” tant de València com d’Istanbul, que entren enguany en el ‘top 50’, amb una pujada de 44 posicions, fins al lloc 48, en el cas de València, i de 40 posicions, fins al lloc 44, en el cas d’Istanbul. Concretament, l’any 2019 València ha registrat 54 esdeveniments MICE, un 80 % més que el 2018. Així mateix, s’han registrat prop de 23.000 delegats el 2019 davant dels 16.800 que es van registrar l’any anterior. La ciutat de València celebra així en 2019 el seu millor registre en nombre de congressos ICCA, el rècord del qual es posicionava en 2010 amb un total de 41 congressos.

Cal destacar que el rànquing ICCA valora, únicament, aquells esdeveniments internacionals que s’organitzen de manera periòdica en ciutats, amb almenys tres països diferents, i que congreguen un mínim de 50 participants.

VALÈNCIA, GOLD EUROPEAN DESTINATION

D’altra banda, aquesta mateixa setmana s’han decidit de donar els premis Eventex, en què la destinació València ha sigut guardonat en dues categories. Ha rebut la menció d’or a la Millor Destinació Europea (Gold European Destination). Aquesta distinció, que comparteix amb Rússia, ha sigut reconeguda per un jurat de més de 70 experts i professionals del sector MICE, com a periodistes, associacions, representants de diferents Convention Bureau i líders d’opinió de la indústria MICE.

A més, la ciutat també ha sigut reconeguda en la categoria de votació oberta a professionals com a millor destinació. Així, també amb l’or, València es posiciona com People’s Choise Destination, per davant de Cannes (plata) i Rússia (bronze). Emiliano García ha destacat que “en aquests moments, en els quals totes les destinacions estem treballant en la reactivació de l’activitat MICE, amb totes les garanties, és important que la marca València sone i es valore entre l’entorn professional”. “Els reconeixements a la destinació i a les nostres seus, sobretot aquells que són avaluats pel mateix sector, contribueixen a posicionar una imatge de professionalitat, clau per a la confiança dels professionals i molt important per al futur del sector i l’activitat MICE a València”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =

torrent