25n
25N
25N

València suspén les taxes de terrasses, mercats de carrer, quioscos i activitats culturals a l’aire lliure per a tot el 2021

València suspén les taxes de terrasses, mercats de carrer, quioscos i activitats culturals a l’aire lliure per a tot el 2021
07/06/2021 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat hui que, finalment, durant tot el 2021 el sector de l’hostaleria de València estarà exempt de pagar la taxa municipal coneguda com “de taules i cadires”, és a dir, la que abonen aquestes empreses per les terrasses que ocupen la via pública. Igualment, tampoc l’hauran de pagar els venedors dels mercats no sedentaris (els llocs de venda en els mercats de carrer), ni els quioscos, ni les activitats culturals que transcorren a l’aire lliure. L’alcalde ha anunciat que la mesura s’aprovarà en la pròxima Comissió d’Hisenda de l’Ajuntament.

Aquestes taxes municipals suposen 2,6 milions d’euros de recaptació en el cas de les terrasses de l’hostaleria en la ciutat, altres 350.000 euros en el cas dels mercats de carrer, 45.000 euros pel que fa als quioscos, i 40.000 per la resta d’activitats previstes. “En total, estem tramitant, per tant, una nova ajuda superior als 3 milions d’euros per a aquests sectors econòmics del que formen part autònoms i xicotetes i mitjanes empreses”, ha dit l’alcalde Joan Ribó, “justament aquells més afectats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia”.

L’Ajuntament ja va aprovar aquesta mesura per a l’inici de l’any, però amb la decisió presa ara, es donarà continuïtat fins a abastar tot el 2021. Tal com ha afirmat l’alcalde, “les ajudes que està oferint València als autònoms i PIMES, com són els més de 20 milions d’euros del Pla Resistir, o aquestes noves ajudes indirectes de més de 3 milions d’euros, tenen un objectiu clar: intentar evitar la destrucció del teixit productiu i empresarial valencià en aquells sectors més afectats, i intentar mantenir els llocs de treball que depenen d’ell”.

“Va ser un acord entre el govern municipal i l’oposició en el marc de la reconstrucció de València, destinar ajudes directes extraordinàries als sectors econòmics que pitjor ho han passat, així com suspendre o modular les taxes municipals perquè pogueren tindre un marge de flexibilitat en les seues economies. Amb aquesta acció, continuem amb aquesta línia”, ha conclòs Joan Ribó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =