25n
25N
25N

València suma un milió d’euros més al Pla Resisitr

La vicealcaldessa Sandra Gómez també ha informat dels “avanços” per a l’ordenació urbana de parcel·les de la Malva-rosa, que albergaran, entre altres servicis, una Biblioteca Municipal

València suma un milió d’euros més al Pla Resisitr
23/04/2021 -

La Junta de Govern Local ha aprovat hui el pagament de 258.200 euros a 114 PIMES procedents del sector cultural, per als quals encara està obert el termini per acollir-se a estes ajudes del Pla Resistir. Així mateix, ha autoritzat l’abonament d’altres 756.200 euros a 368 beneficiaris de la convocatòria dirigida als professionals del taxi. I recordem que l’anterior Junta de Govern Local ja havia materialitzat els pagament a altres 85 sol·licitants més d’este sector.

“Concretament, l’Ajuntament de València ha realitzat hui una injecció de liquiditat de més d’un milió d’euros en els sectors afectats per la crisi, i amb estes decisions s’ha convertit en l’administració local que ha aprovat més prestacions, i que ha facilitat que estes arriben al major nombre de sectors i amb la major rapidesa possible”, segons ha assegurat la vicealcaldessa i portaveu Sandra Gómez al final de la reunió de l’esmentat òrgan de govern. “En esta trobada, també s’ha donat compte d’indicadors econòmics que demostren que Ajuntament actua com a motor econòmic de la ciutat, com són l’estat d’execució de les inversions (durant el primer trimestre de 2021 s’han adjudicat obres per valor de 59,6 milions d’euros) o el pagament mitjà als proveïdors (xifratge en 22,7 dies)”, ha indicat l’edil que, així mateix, ha assegurat que “amb la mateixa fi d’activar l’economia la Junta Local ha decidit destinar 1 milió d’euros per al manteniment dels carrers de València”. “Este acord implica generar ocupació i millorar la qualitat urbana”.

La vicealcaldessa i portaveu, Sandra Gómez, que ha comparegut acompanyada del vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, ha iniciat la seua intervenció “amb un reconeixement per als professionals vinculats al llibre, i a la tradicional Fira de Llibre, així com amb un gest de suport per a les llibreries, que també s’han vist afectades per l’impacte econòmic del coronavirus”. Així, i en el marc de la commemoració del Dia del Llibre, ha recordat que l’Ajuntament ha decidit reservar 144.000 euros per a adquirir fons bibliogràfics de tots els estils. “Es tracta de la compra més important d’esta mena de material, que pretén minorar les pèrdues que ha patit este sector i ampliar els fons de les Biblioteques Municipals”. Estos equipaments públics comptaren, a partir de maig, amb estos nous exemplars, entre els quals destaquen els relacionats amb la vida i obra del cineasta valencià Luis García Berlanga, “adquirits com a homenatge al director valencià quan es commemora el centenari del seu naixement”.

BIBLIOTECA MUNICIPAL EN LA MALVA-ROSA

D’altra banda, a instància del Servici de Planejament, la Junta de Govern Local ha aprovat la resolució favorable de l’avaluació ambiental i territorial estratègica simplificada corresponent a la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de València per a l’ordenació detallada de l’edificació així com per a l’assignació d’usos de les parcel·les dotacionals situades al carrer Pare Antón Martín i en l’avinguda Malva-rosa.

Sandra Gómez ha destacat que amb l’aprovació d’este tràmit “es fa un nou pas per a l’aprovació d’un projecte, que aconseguirà donar resposta a una reivindicació històrica del barri, tan important per a les veïnes i els veïns de la Malva-rosa”.

De fet, tal com ha explicat, “esta actuació permetrà que l’antic solar de la Direcció General de Trànsit (DGT) es convertisca així en un nou espai de trobada per a la ciutadania, que comptarà amb un nou edifici dotacional, un nou carrer per als vianants i una nova edificació”. “El barri tindrà una Biblioteca Municipal i comptarà amb una superfície d’uns 1.075 m² de zona verda”, ha celebrat la vicealcaldessa

L’àmbit de la modificació de planejament està delimitada pels carrers Riu Tajo, Pare Antón Martín, i avingudes de la Malva-rosa i dels Tarongers, amb una superfície aproximada de 9.500 m², encara que només la zona central de la poma (2.945,55 m²), es veurà alterada per la modificació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 4 =