25n
25N
25N

L'Ajuntament de València sol·licita a la Generalitat la propietat del port del Saler

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València aprovarà divndres la petició

L'Ajuntament de València sol·licita a la Generalitat la propietat del port del Saler
03/02/2021 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament aprovarà en la seua reunió de divendres sol·licitar formalment a la Generalitat la cessió de la propietat del port del Saler. Les regidories d’Ecologia Urbana i de Patrimoni Municipal han conclòs la documentació necessària per a procedir a la petició formal. El vicealcalde de València i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, destaca que “recuperar la propietat del port del Saler és una vella reivindicació del col·lectiu de barquers del Saler i de tot el poble del Saler”.

De fet, el vicealcalde recorda que “el Servici de Devesa-Albufera ja s’encarrega de la gestió i conservació dels ports municipals del Palmar, el Perellonet o l’embarcador de municipal que està en el Racó de l’Olla”.

El port del Saler ha estat històricament un dels principals punts des del qual s’accedia al llac des de la part nord, quan pràcticament la navegació amb embarcacions tradicionals era l’única forma de moure’s per un enclavament sense accessos per via terrestre. Són les activitats lligades a este port, principalment la relacionada amb la producció de sal, les que van donar nom al poble del Saler, que ja apareix en mapes de segle XVI. La sal recollida en les antigues salines, probablement de fundació romana, que es trobaven a la zona actualment coneguda com a Racó de l’Olla, era desembarcada en este port per al seu ús en la ciutat principalment.

Campillo ha recordat que “el port del Saler abans era municipal. La construcció de la carretera CV-500 en ple franquisme va forçar el trasllat del port des del seu emplaçament original a la seua ubicació actual passant a ser de l’Estat i, posteriorment, quan es van fer les transferències autonòmiques, a la Generalitat”. Segons el vicealcalde, “reclamem tornar a la normalitat i, amb ella, poder mantindre el port de manera adequada. Com no és de l’Ajuntament de València, el servici Devesa-Albufera no pot exercir les seues competències de manteniment com fa amb la resta de ports públics de l’Albufera”.

Per la seua banda, la regidora de Patrimoni Municipal, Isabel Lozano, diu que el Port del Saler és un espai de la geografia municipal que “uneix valors ambientals, paisatgístics, culturals i simbòlics per a València, especialment per a la ciutadania dels pobles del sud”. Per això, segons Lozano, “cal sumar esforços i sinergies entre les administracions valencianes per tal de poder recuperar-lo i posar-lo en valor per a un futur pròxim”, ha assenyalat Lozano.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =