25n
25N
25N

València serà també la seu del Fòrum Europeu d'Aviació Regional 2019

València serà també la seu del Fòrum Europeu d'Aviació Regional 2019
04/12/2018 -

València repetirà l’any pròxim, 2019, com a seu del Fòrum Europeu d’Aviació Regional, una trobada que celebra aquests dies la seua primera edició a la nostra ciutat, i que reuneix els principals actors de l’aviació europea. La regidora de Desenvolupament Econòmic i Turisme, Sandra Gómez, ha presidit l’obertura de les sessions, i ha anunciat la convocatòria de la pròxima trobada a València.

L’acte d’obertura de la trobada ha comptat també amb la participació del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i del director general d’AviaDev, Jon Howell. El Fòrum se celebra hui dimarts i demà dimecres al Palau de Congressos.

Durant la inauguració de la trobada, Gómez ha assegurat que la connectivitat aèria «contribueix no solament al desenvolupament de sectors econòmics estratègics, com el turisme, sinó que a més afavoreix el desenvolupament social de les comunitats i incrementa la capacitat d’influència d’altres territoris més enllà dels històricament capitals». La regidora ha recordat que, des de l’Ajuntament es treballa en estreta col·laboració amb la Generalitat i amb l’aeroport «per tal de promocionar València com a destinació per a tot l’any», i ha assenyalat la importància que per a això implica «l’establiment de relacions duradores i de confiança amb companyies aèries i operadors, de manera que afavorisquen la seua aposta per la nostra ciutat». Precisament, la setmana passada València va superar la fita dels 7 milions de passatgers.

També el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat el paper fonamental de les aerolínies, «que ens situen en el món i dibuixen els ponts que ens connecten». Per la seua part, el director general d’AviaDev, Jon Howell, ha explicat que durant aquesta trobada internacional es preveu realitzar més de 500 reunions, «que ajudaran a cartografiar el futur de l’aviació regional europea». Participen en aquesta trobada representants de companyies aèries, operadors i responsables d’aeroports de diferents països europeus. Durant les sessions es debatrà sobre l’actual situació del sector i s’analitzaran els reptes i oportunitats que l’aviació regional suposa per als diferents territoris.

Des de la Regidoria de Turisme s’han donat a conéixer les dades de l’informe de MIDES Aviation per a Aviadev, que reflecteixen que els dos últims anys València ha registrat més del doble de la taxa de creixement de la capacitat aèria d’Espanya: mentre el registre nacional se situa en un 6,9%, València aconsegueix el 15,4%. A més, en l’àmbit europeu, València és el segon aeroport que més creix (dels aeroports entre 8 i 12 milions de seients). La taxa de creixement mitjana per a aquest grup d’aeroports, que inclou Nàpols, Bristol, Charleroi i Glasgow, és del 6%.

Finalment, la progressiva millora de la connectivitat de l’aeroport de València ha contribuït, per exemple, al millor posicionament de la ciutat com a destinació de reunions i congressos, un dels segments clau per a la sostenibilitat turística de les ciutats. De fet, enguany València ha rebut el reconeixement al millor Palau de Congressos del Món per part de l’Associació Internacional de Palaus de Congressos, i dos guardons com a millor destinació MICE, nacional i internacional, entregats per IBTA i BEA respectivament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − cinc =