25n
25N
25N

València es prepara per a una nova edició del Humans Fest

València es prepara per a una nova edició del Humans Fest
30/01/2019 -

La regidora de Cooperació de l’Ajuntament de València, Neus Fábregas, ha ressaltat aquest matí el ferm compromís del Govern de la Nau amb la defensa dels drets humans, «una aposta municipalista que s’ha demostrat amb nombroses iniciatives i mocions presentades al Ple». En la seua intervenció en la presentació de la desena edició de Humans Fest, el Festival Internacional de Cinema i Drets humans que se celebrarà a València entre els pròxims dies 13 i 23 de febrer, Fábregas ha ressaltat la voluntat de l’Ajuntament de «continuar generant línies, debats i lluites en favor dels drets humans i, en aquest sentit, Humans Fest és una acció que ajuda a visibilitzar la necessitat de continuar avançant per a aconseguir un món millor».

Fàbregas ha donat als gràcies als promotors d’aquest festival internacional que en la seua pròxima edició comptarà amb més seus i una major oferta audiovisual, i en el qual es presentaran a concurs 10 llargmetratges documentals, dels quals quatre són estrenes nacionals i un estrena a Europa, a més d’11 curtmetratges. «Gràcies per generar aquest espai de defesa incondicional dels drets humans, com hem fet des de molts ajuntaments, que també som Estat, posicionant-nos clarament i impulsant polítiques en pro dels drets humans».

«Donem suport per tercera vegada a aquest festival que és important per a la nostra Regidoria, ja que suma i genera un espai a la ciutadania de sensibilització i conscienciació sobre els drets humans i perquè, òbviament, l’administració no pot estar d’esquena a aquesta situació, sinó que ha d’estar al costat d’accions els objectius de les quals compartim. Continuar pensant noves polítiques en favor dels drets humans és continuar treballant per un món millor», ha assegurat la regidora Neus Fàbregas.

La regidora ha afegit que «oferim els nostres recursos municipals en l’àmbit no formal, en el qual tenim diferents espais als quals també arribarà aquest festival. El que intentem des de l’Ajuntament és oferir coordinació des de la transversalitat de les regidories, ja que els drets humans han d’estar presents en tots els àmbits de l’administració pública».

Junt amb Neus Fàbregas han intervingut en aquesta presentació, que ha tingut com a marc l’Aula Magna de la Nau, el director General de l’institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i el director del Humans Fest, Javier Vilalta, que s’ha referit a la difícil situació per la qual travessen els drets humans en molts llocs del món quan es compleixen 70 anys de la Declaració de la seua Carta Universal. «Vivim una situació complexa en la qual se succeeixen les vulneracions no solament als països pobres o poc desenvolupats sinó ací mateix».

En el Festival Internacional de Cinema i Drets Humans, patrocinat per l’Ajuntament de València, es projectaran llargmetratges dels EUA, Suècia, Alemanya, el Brasil, França , Noruega, Xile, Israel i Sud-àfrica, mentre que els 11 curtmetratges seleccionats han sigut rodats i produïts a Espanya, el Regne Unit, Sàhara Occidental, Turquia, l’Argentina i Grècia.

La Filmoteca serà la seu oficial del festival, encara que també hi haurà debats i altres activitats en el Col·legi Major Rector Peset, Centre Cultura Contemporània El Carme, Cinestudio D’Or, Teatre Talia, MUVIM i fins i tot la presó de Picassent. La presidenta del jurat serà l’actriu Silvia Munt, guanyadora del premi «Pau i Justícia», que enguany li serà entregat a l’actor i director Abdelatif Hwidar

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − tres =

bombers
CCCC
bombers