caixa popular

València es posiciona contra el mur al Sàhara

València es posiciona contra el mur al Sàhara
06/04/2018 -

El mur construït pel Marroc és un conjunt de huit parets defensives que abasten uns 2.700 km. La visita de la regidora s’ha produït després de reunir-se amb Mariam Salek, la governadora d’Auserd, vila agermanada amb València. La regidora també ha rebut les cartes que escolars sahrauís intercanvien amb xiquets i xiquetes valencianes.

El que es coneix com el mur del Sàhara és una zona militar amb búnquers, tanques i camps de mines. La regidora de Cooperació i Migració, Neus Fàbregas Santana, ha declarat en la seua visita que “aquest mur de la vergonya és la prova física i evident de la desobediència del Marroc a les resolucions de les Nacions Unides, construït amb la finalitat de protegir el territori ocupat pel Marroc de les incursions del Front Polisari, i evitar la tornada dels refugiats sahrauís al territori”. El mur va començar a construir-se en 1980 i uns 100.000 soldats marroquins estan desplegats en el mateix.

En aquests dies la regidora Neus Fàbregas Santana s’ha reunit amb la governadora d’Auserd, Mariam Salek, la vila sahrauí de 17.000 habitants agermanada amb València. La governadora li ha transmés que els seus dos principals reptes són trobar ocupació per a la joventut que cursa estudis universitaris i la canalització de l’aigua, que no arriba per canonada a tots els habitatges i tampoc hi ha camions cisternes suficients per a tota la població. En la trobada s’han plantejat “possibles col·laboracions entre les dues ciutats per a seguir recolzant al poble Sahrauí tant a escala política com en cooperació internacional”. La regidora ha explicat que “enviaran propostes des d’allí i plantejarem des d’ací per a començar un treball comú entre les dues ciutats i començar amb l’agermanament real entre els pobles”.

La jornada anterior, la regidora Neus Fàbregas Santana va visitar les escoles amb les quals existeix un conveni de cooperació per part de l’Ajuntament, que consisteix en l’enviament de material escolar. L’alumnat del centre escolar de Dajla va lliurar a la regidora les cartes que envien a l’alumnat valencià i l’edil ha lliurat les enviades des d’ací.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC