25n
25N
25N

València serà la primera ciutat de la Comunitat Valenciana a posar en marxa el Pla Resistir

València serà la primera ciutat de la Comunitat Valenciana a posar en marxa el Pla Resistir
27/01/2021 -

El regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, i la responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, han assegurat que “València serà la primera ciutat de la Comunitat Valenciana a posar en marxa el Pla Resistir impulsat pel president de la Generalitat, Ximo Puig”.

Així s’han pronunciat després que el regidor d’Hisenda haja signat la modificació de crèdit extraordinària i urgent per valor de 4,3 milions d’euros que demà s’aprovarà al Ple. Amb aquesta aportació, el govern municipal podrà destinar prop de 30 milions d’euros en ajudes directes als sectors més afectats per la crisi, formats principalment per pimes i autònoms. “Serem el primer ajuntament de la Comunitat a posar en marxa les ajudes i l’ajuntament d’Espanya que més recursos està destinant a atendre els sectors afectats”, ha reivindicat.

Per la seua banda, Pilar Bernabé continua amb les reunions amb els sectors afectats amb l’objectiu d’escoltar les seues propostes i avançar-los com activarà el consistori la convocatòria d’ajudes vinculades al Pla Resistir, el programa impulsat per la Generalitat Valenciana per ajudar pimes i persones autònomes afectades per la crisi. En aquest sentit, la regidora ha avançat que aquest divendres la Junta de Govern aprovarà les bases de les convocatòries d’ajudes.

“En cadascuna d’aquestes trobades estem atenent les necessitats específiques de cada sector afectat per aplicar-les en la nostra convocatòria i ajudar així a un major nombre de persones. I així ho continuarem fent perquè ens reunirem amb més sectors. La nostra intenció és que ningú es quede arrere”, ha afirmat.

Durant totes les trobades, Pilar Bernabé està traslladant que des del consistori “volem que aquestes ajudes es tramiten amb la major urgència perquè les nostres pimes i autònoms i autònomes puguen disposar d’aquests recursos el més prompte possible”. “Aquestes reunions estan sent fonamentals per poder optimitzar les ajudes vinculades al Pla Resistir gràcies al qual València injectarà prop de 29 milions en els sectors afectats per les restriccions de la covid-19”, ha apuntat Bernabé. Finalment, ha defensat que “és moment de treballar més units que mai. La col·laboració pública i privada és clau, i més en moments com l’actual”.

Aquesta ronda de trobades va començar dilluns passat amb una reunió amb el sector de l’hostaleria i l’oci nocturn, dia en què Bernabé també va mantenir una trobada amb del sector de les instal·lacions esportives i gimnasos. Ahir, juntament amb la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, es va reunir amb representants del sector de les indústries culturals i hui ha continuat aquesta ronda de contactes amb el sector de les Falles i d’orfebres i indumentaristes.

Demà està previst que continuen aquestes reunions informatives amb un encontre amb representants de mercats no sedentaris, en el qual també participarà la vicealcaldessa, Sandra Gómez.

PLA RESISTIR

Gràcies al Pla Resistir, València disposarà de 28.840.194 euros per injectar als sectors econòmics locals més afectats per les mesures implantades per l’evolució de la covid-19: turisme, hostaleria i oci nocturn, indústries culturals, instal·lacions esportives i sector econòmic festiu. D’aquests quasi 29 milions d’euros, el 15 % corresponen a l’Ajuntament, el 22,5 % a la Diputació de València i el 62,5 % restant a la Generalitat.

Es preveu que aquestes ajudes arriben al voltant de 10.000 pimes i/o persones autònomes de la ciutat de València. Les ajudes seran de 2.000 euros com a base, una quantia que es veurà augmentada en 200 euros per treballador, fins a un màxim de deu treballadors i treballadores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =