25n
Orgull
Orgull

Castelló i València estaran aquest diumenge en risc per pluges i tempestes

Castelló i València estaran aquest diumenge en risc per pluges i tempestes
12/08/2018 -

Un total de 10 províncies, entre elles Castelló i València estaran aquest diumenge 12 d’agost en risc per pluges, tempestes i altes temperatures amb màximes de 36 graus, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que apunta com a fenomen significatiu la possibilitat de ruixats i tempestes localment fortes en el quadrant nord-est peninsular.

En concret, totes les províncies aragoneses (Osca, Saragossa i Terol) i tres de les quatre províncies catalanes (Lleida, Girona i Barcelona) estaran en risc groc per pluges i tempestes, amb risc groc també per altes temperatures la província de Saragossa, que aconseguirà màximes de 36 graus.

Mentrestant, Burgos i La Rioja presenten avís groc per altes temperatures, amb màximes de 33 i 36 graus, respectivament.

En quasi tot el país s’espera que predomini de cels poc nuvolosos al principi, amb intervals nuvolosos en el nord-oest de Galícia i zones de l’àrea mediterrània. Al llarg del dia hi haurà un augment dels núvols mitjans i altes i d’evolució en bona part de l’interior peninsular, amb alguns ruixats i tempestes en l’extrem nord i terç aquest de la península. A l’interior del quadrant nord-est podran ser localment forts i amb calamarsa.

En el nord-oest de Galícia s’esperen pluges en la segona meitat del dia, que podrien estendre’s al Cantàbric a últimes hores. A més, hi haurà intervals nuvolosos en el nord de les illes canàries occidentals. No es descarta alguna boira matinal en el litoral nord-oest de la península, vall de l’Ebre, àrea mediterrània oriental, Estret i Melilla.

Les temperatures diürnes aniran en descens a Galícia i en augment en el terç oriental peninsular i a Canàries, amb un repunt més acusat en l’alt Ebre i la Comunitat Valenciana. Les mínimes, en augment en la meitat nord-oest peninsular.

Bufaran vents alisis en les illes canàries occidentals. Hi haurà vents de component oest en el nord-oest peninsular i el Cantàbric, oest fluix en el vessant atlàntic i de component aquest en l’àrea mediterrània.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =