25n
25N
25N

València registra de mitjana fins a cinc avisos per intents de suïcidi al dia des d'abril

El regidor de Protecció Ciutadana ha alertat d’unes dades “preocupants” després de Setmana Santa

València registra de mitjana fins a cinc avisos per intents de suïcidi  al dia des d'abril
14/04/2021 -

Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de València, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per a fer balanç de les actuacions de la Policia Local i Bombers durant les festivitats de Setmana Santa i Pasqua. Segons ha destacat, una de les dades més preocupants és que s’han notificat a la ciutat fins a 56 avisos per intent de suïcidi en tan sols 12 dies, concretament, des que començara el mes d’abril.

Aquestes dades suposen que a la ciutat de València es registre una mitjana diària de cinc avisos d’aquesta índole. Cano ha explicat que “la violència de gènere no minora les seues dades, és una cosa que ens preocupa molt. Els avisos d’intents de suïcidi han arribat a ser simultanis en alguna ocasió”. Des del mes de gener s’han comptabilitzat un total de 451 avisos, unes xifres que preocupen molt en el si del Consistori.

“Estem realment preocupats per aquest efecte que tenim entés que pot ser provocat pels perjudicis tant socials com econòmics produïts arran de la pandèmia, i està repercutint directament en la salut de les persones”, ha explicat el regidor de Protecció Ciutadana. Així, aquest problema no afecta un rang d’edat determinat, sinó que aquests intents de suïcidi estan repartits entre pràcticament qualsevol edat des dels 20 anys fins als 80.

Amb l’objectiu d’aprofundir en les causes i les conseqüències que d’aquestes dades relatives a intents de suïcidis a València, Cano ha assenyalat que treballaran conjuntament, de manera col·laborativa, amb la Delegació de Sanitat de l’Ajuntament de València. “Els problemes se solucionen nomenant-los, no se solucionen evitant-los. Treballarem per a saber com afrontar aquestes situacions i minorar les conseqüències”, ha expressat el portaveu socialista.

Cal recordar que el Consistori va presentar fa un parell de setmanes una campanya d’informació i sensibilització amb l’objectiu visibilitzar el suïcidi a la ciutat. “Trenquem el silenci, parlem del suïcidi” és una campanya l’objectiu de la qual és donar a conéixer a tota la ciutadania les activitats que desenvolupa el Grup de Treball de Prevenció del Suïcidi i Atenció a la Salut Mental, i els recursos als quals pot accedir qualsevol persona que el necessite.

Denúncies per incomplir les restriccions

Aaron Cano ha fet balanç de la quantitat de denúncies interposades durant la Setmana Santa i ha assegurat que “el comportament general ha sigut adequat”. No obstant això, s’han interposat 1.139 denúncies per no portar posada la màscara o portar-la mal col·locada, 614 denúncies per saltar-se el toc de queda, 114 sancions per botellons i fins a 521 denúncies per reunions en les quals se superava el nombre màxim de persones permeses, tant en espais públics com privats.

Una de les problemàtiques més freqüents a les quals ha hagut de fer front l’ajuntament és a les festes en domicilis privats. En el cas que no se li òbriga la porta a la Policia Local s’aplica la normativa acústica, per la qual cosa es rep sanció igualment: “Estem fent seguiment dels domicilis reincidents i aplicarem les sancions de major gravetat, ja tenim alguns identificats”, ha assegurat Cano.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 5 =