25n
25N
25N

València reduirà a un mes el termini de llicències d'obres de caràcter residencial

Aquest divendres, el Consell aprovarà el decret ECUV, una iniciativa de l’Ajuntament que agilitzarà els projectes de la ciutat

València reduirà a un mes el termini de llicències d'obres de caràcter residencial
12/05/2020 -

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà de València, Sandra Gómez, ha anunciat que està previst l’aprovació, aquest divendres, per part del Consell, del decret dels ECUV. Una iniciativa de l’Ajuntament de València que reduirà, significativament, els terminis fins que s’atorga la llicència d’obres. L’actual govern municipal ja havia aconseguit reduir els terminis a 8-9 mesos dels dos anys que es tardava. No obstant això, amb l’entrada en vigor d’aquest decret, el termini es fixarà en 2 mesos, encara que, com ha puntualitzat Gómez, “l’Ajuntament s’ha marcat un objectiu ambiciós i intentarem que es resolga en un mes“.

Fins hui, cada projecte d’obra nova, reforma o rehabilitació de caràcter residencial requeria la verificació tècnica de l’Ajuntament, cosa que “dilatava els procediments”. Amb aquest decret, entitats que hagen obtingut l’acreditació nacional, així com institucions col·laboradores, com el Col·legi d’Arquitectes, podran desenvolupar aquesta avaluació tècnica del projecte, “resolent el problema històric de l’embós en llicències”.

I és que com ha explicat Sandra Gómez, en 2019, es van resoldre 93 llicències, “que suposaven al voltant de 900 habitatges”. Ara, “tenim 41 projectes a l’espera d’assignar”. Per aquest motiu, amb el decret ECUV es reduirà considerablement el volum de treball en llicències, avançant, per tant, els projectes pendents. En aquest sentit, la vicealcaldessa ha volgut assenyalar que “en el moment actual, i tenint en compte la crisi econòmica que patirem, l’Ajuntament s’ha de convertir en un motor econòmic, i no dilatar aquells projectes que poden generar ocupació”.

Això sí, Gómez ha informat que sí que es continuarà avaluant si els projectes compleixen amb les condicions urbanístiques de cada zona de la ciutat. Així mateix, “se’ls realitzarà una supervisió especial a aquells projectes que afecten edificis especialment protegits“.

Finalment, cal destacar que acollir-se a aquest decret o no serà voluntari. “Aquelles empreses que vulguen continuar tenint la verificació de l’ajuntament de manera gratuïta també podran fer-ho, però els terminis no seran tan ràpids”. No obstant això, el decret establirà el preu mínim i màxim que podran sol·licitar les entitats col·laboradores per a garantir seguretat en el procediment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − dotze =

museo prehistoria