25n
25N
25N

València redueix un 20,1% la factura de la llum municipal des de 2015

L’aposta per canviar l’enllumenat per bombetes d’alta eficiència ha suposat l’estalvi de 14 milions d’euros

València redueix un 20,1% la factura de la llum municipal des de 2015
20/02/2019 -

L’Ajuntament de València ha estalviat un 20,1% en la factura de la llum municipal des de 2015. En xifres, això suposa un estalvi per al consistori de més de 14 milions d’euros. Unit a això, a més, està l’eliminació de l’antic rècord com una de les ciutats amb més contaminació lumínica d’Europa.

Sergi Campillo, regidor de Govern Interior de València, assegura que el pla és canviar tot el sistema d’il·luminació que existia en 2015 “paulatinament”. Asseguren des de l’Ajuntament que la inversió en enllumenat es prioritza en aquelles zones en les quals “l’anterior govern portava molts anys sense invertir”, la qual cosa portava a instal·lacions “obsoletes i contaminants“.

Respecte a les accions directes d’estalvi, es divideixen en 4 parts. La primera i més notòria és el canvi en l’enllumenat públic, de les antigues de filament a un modern sistema de Led càlid. Només en això s’han estalviat quasi 7 milions d’euros. La resta correspon a dependències municipals -1,39 milions d’euros-, escoles -0,83 milions- i altres subjectes com a semàfors i fonts.

Per a millorar l’eficiència energètica en les dependències municipals, el Govern de València va encarregar una auditoria energètica que permetera identificar els problemes i les accions necessàries per a resoldre’ls.

Durant l’anterior legislatura del Partit Popular es van pagar 69,67 milions d’euros. En els tres i mig de Compromís, en canvi, s’han pagat 55’67 milions d’euros. Aquestes mateixes xifres es tradueixen en quilowatts per hora (kWh), que han passat de 419.267.040 kWh a 356.262.624 kWh. Fins hui, des de l’Ajuntament asseguren que s’ha canviat “més del 50% de la instal·lació de l’enllumenat públic” de València. Per a Compromís, en aquesta reducció conflueixen l’estalvi econòmic al costat de la cura del medi ambient, perquè defensen “avançar decididament pel camí de la sostenibilitat“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna
ruta massamagrell