caixa popular

València rep el premi Ciutat Sostenible per les seues polítiques de mobilitat

València rep el premi Ciutat Sostenible per les seues polítiques de mobilitat
18/01/2018 -

L’alcalde Joan Ribó ha rebut de mans de la ministra Isabel García Tejerina el premi Ciutat Sostenible en la categoria de Mobilitat i Canvi Climàtic, per l’actuació de l’Anell Ciclista. Es tracta del tercer gran reconeixement d’àmbit estatal a les polítiques de mobilitat sostenible impulsades pel consistori en la present legislatura.

Després de rebre per dos anys consecutius el reconeixement dels Premis Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible per part del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient (MAPAMA) dins del marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, les polítiques municipals encaminades a afavorir la mobilitat sostenible en la ciutat de València han rebut hui un nou premi. Es tracta d’un dels Premis Ciutat Sostenible, que durant 15 anys consecutius porta atorgant la Fundació Fòrum Ambiental, amb el suport d’aquest ministeri i la col·laboració d’Ecoembes, com a reconeixement als municipis i ens locals supramunicipals de l’Estat que han apostat per projectes i actuacions dirigides a potenciar la sostenibilitat.

L’Ajuntament de València ha sigut premiat en la categoria de Mobilitat i Lluita contra el Canvi Climàtic per la seua alternativa de transport sostenible, saludable i respectuós amb el medi ambient encarnada en l’Anell Ciclista. Una infraestructura, que els seus “principals resultats —com ha observat un jurat integrat per representants de diverses institucions estatals, autonòmiques i supramunicipals— s’observen en l’impacte ambiental i acústic, en el benefici social i en l’impacte econòmic, ja que l’Anell Ciclista permet ser una ciutat més atractiva i còmoda per als vianants”.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha rebut el premi “com un suport rotund a les polítiques de mobilitat de l’Ajuntament, que aposten per una ciutat més sostenible, amable amb el vianant, en la qual es prioritza el dret de les persones a compartir l’espai públic. Es valora així de nou en l’àmbit de tota Espanya la nostra aposta per la pacificació del trànsit rodat, per l’impuls de mitjans de transport públics i no contaminants, i pel respecte als veïns i veïnes. Els resultats beneficiosos són evidents: menys soroll, menys contaminació i més qualitat de vida en els nostres barris. Som conscients que els canvis en mobilitat necessiten una adaptació gradual en la ciutadania, però València, per fi, camina cap al model de la modernitat de les ciutats sostenibles a Europa”.

Pel que fa al projecte concret de l’Anell Ciclista, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha recordat que “ha sigut una reclamació històrica dels col·lectius ciclistes de València, la primera plasmació política dels quals en forma de projecte executable va ser presentada pel mateix Joan Ribó, l’arquitecte Alejandro Pons, i per mi mateix al setembre de 2014, estant en aquell moment en l’oposició municipal. Poc temps després el govern local va presentar una versió pròpia, però un defecte de forma en la seua licitació va provocar que mai fóra executat”. Finalment, el nou equip de govern municipal, ja amb Giuseppe Grezzi al capdavant de la Regidoria de Mobilitat Sostenible, va presentar un nou projecte, “amb més espai per a ciclistes, ampliant voreres, baixant l’aparcament de motos a la calçada, i introduint nous passos de vianants (tot açò inexistent en el projecte municipal previ), que va ser finalment executat, usen diàriament milers de ciclistes en unes xifres que augmenten progressivament, i ara ha sigut reconegut amb aquest guardó”.

Aquest Premi de la Fundació Fòrum Ambiental se suma així als que el Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient ja ha concedit a València per les actuacions per a reduir la velocitat en diferents punts de la ciutat i fer zona per a vianants i protegir l’entorn de la Llotja i el centre històric (Medalla de Plata en 2016), i per la seua aposta per la millora i impuls del servici públic d’autobusos (Medalla de Bronze 2017); així com als rebuts de mans de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori (també per l’Anell Ciclista en 2017), o de l’European Mobility Week, que va nominar a València entre les deu millors ciutats europees en 2016 en el seu foment de la Mobilitat Sostenible en la Setmana Europea de la Mobilitat; o el rebut per l’EMT com a Empresa de l’Any 2017 que anualment lliura la publicació especialitzada Autobuses & Autocares.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris