25n
25N
25N

València rep la Medalla de la Universitat Politècnica de València

València rep la Medalla de la Universitat Politècnica de València
12/06/2018 -

L’alcalde de València ha rebut la Medalla de la Universitat Politècnica de València per la permanent vinculació de la nostra ciutat amb aquesta universitat que compleix 50 anys i a la qual Ribó ha estat vinculat com a alumne de l’Escola d’Enginyers Agrònoms i com a professor durant set anys. Aquesta medalla l’han rebuda també les altres dues ciutats valencianes, Gandia i Alcoi, que igualment són seus de campus universitaris de la UPV. L’acte ha estat presidit per Ximo Puig, president de la Generalitat.

«Sent una mica de nostàlgia perquè he sigut alumne d’una de les escoles superiors de la Politècnica i perquè durant set anys he sigut professor d’aquesta universitat i l’he vist créixer. La Politècnica és una universitat que per a València és una eina fonamental. Vull destacar el treball que realitzem conjuntament amb una gran quantitat de departaments de la UPV en assumptes tan diferents com a mobilitat o costes, en un procés de col·laboració continu per a millorar la ciutat en molts aspectes que cada dia la gent gaudeix», ha assegurat l’alcalde Joan Ribó després de rebre aquesta Medalla de la Politècnica que també ha sigut lliurada a Diana Morant, alcaldessa de Gandia, Antoni Francés Pérez, alcalde d’Alcoi.

«És un honor rebre la medalla que celebra mig segle de vinculació ininterrompuda entre la universitat en què em vaig formar ̶ i on he sigut professor durant set anys ̶, amb la ciutat de la qual sóc alcalde: la Universitat Politècnica de València, que arriba als seus primers 50 anys de vida convertida en un centre d’excel·lència, en una de les millors universitats tecnològiques de l’Estat, i també de les quals més brillen pel seu alt nivell de transferència de coneixement, per un bon servici a la societat lligat a la ciutat de València, en la qual va nàixer i s’ha desenvolupat»

Ha dit l’alcalde Joan Ribó que la UPV és «una universitat que ha prestigiat València», i que ha contribuït a la seua «aspiració de ser una ciutat intel·ligent on tots els avanços es posen al servici de la ciutadania, dels seus interessos i la seua qualitat de vida. Una universitat que ha ajudat, i segueix ajudant, a millorar València». Ha destacat la bona relació amb l’Ajuntament d’«una universitat sempre disposada a col·laborar, a tirar una mà, com s’ha demostrat tantes i tantes vegades; l’última amb motiu de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible que va exercir la nostra ciutat l’any passat. Una capitalitat que no va ser una fi en si mateix, sinó un pas molt important que tindrà la seua continuïtat amb la creació d’un centre internacional per a l’alimentació sostenible, al qual la Universitat Politècnica tindrà molt a aportar».

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que «la Universitat Politècnica representa el paradigma del qual ha sigut el progrés de la Comunitat Valenciana. Val a dir que la primera modernització va ser impulsada també per la UPV en la qual va ser la transferència a la societat, a l’economia d’aquell moment, a la reindustrialització de la Comunitat. Ara, en els moments actuals, la UPV té un important paper a exercir en la transició econòmica de la Comunitat. És un element clau en la transformació de l’economia valenciana basada en el capital humà, en les persones, en el talent, en tot allò que signifique una millora de la productivitat».

Per la seua banda, el rector de la UPV, Francisco José Mora, ha assenyalat que el de hui «és acte d’agraïment a tota la societat valenciana i a totes aquelles persones que van ajudar i estan ajudant al fet que aquesta universitat haja aconseguit convertir-se en el que és en l’actualitat. També ha de servir-nos per a reflexionar sobre el futur, sobre els pròxims 50 anys en què les generacions futures puguen seguir gaudint d’una universitat pública i de molt alta qualitat. També és una bona ocasió per a explicar a la societat, per la qual treballem i que ens finança, què fem i perquè».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 18 =

CCCC
torrent