25n
Orgull
Orgull

València, la província més beneficiada del pla d'ajudes per a estendre la banda ampla del Govern

València, la província més beneficiada del pla d'ajudes per a estendre la banda ampla del Govern
02/08/2021 -

El Govern ha llançat oficialment Únic-Banda Ampla, el major programa d’ajudes per a estendre la banda ampla ultraràpida de la història del país amb una dotació de 250 milions d’euros, després de realitzar una consulta pública. València, amb 13,8 milions d’euros, és la província amb major quantitat d’ajudes assignades.

Com PEBA, el programa al qual succeeix, es podrà concórrer per províncies i ciutats autònomes i el Govern aspira al fet que es connecten almenys a 316.500 unitats immobiliàries, siguen llars o empreses, segons un comunicat del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

El termini per a presentar-se s’estendrà fins al pròxim 10 de setembre i l’ajuda serà d’una intensitat màxima del 80%, per la qual cosa el programa mobilitzarà una inversió publicoprivada per damunt dels 312 milions d’euros.

De les unitats immobiliàries identificades com a elegibles, la majoria (265.240) corresponen a zones blanques, aquelles que no tenen connexió a més de 30 Mbps, ni plans per a la seua dotació en els pròxims tres anys, mentre que la resta estan en zones grises, les que només tenen cobertura o plans d’instal·lació d’un únic operador.

València, amb 13,8 milions d’euros, és la província amb major quantitat d’ajudes assignades, seguida d’Astúries, dotada amb 12,2 milions d’euros, i León, 11,2 milions d’euros.

Aquesta última és la que compta amb el major llindar mínim d’unitats en zones blanques que l’operador haurà de connectar (17.211), seguida d’Astúries (13.189) i Alacant (13.142).

Així mateix, el text de la convocatòria aposta per la neutralitat tecnològica i serà el sol·licitant el que haurà d’argumentar per què aposta, per exemple, per la fibra òptica per a desplegar la cobertura. L’objectiu és que es despleguen connexions de 300 Mbs escalables a 1Gbs, segons el Ministeri d’Assumptes Econòmics.

La convocatòria seleccionada la determinarà una mesa d’avaluació que tindrà en compte primer criteris de solvència tècnica i econòmica, per la qual els projectes presentats no podran superar les inversions realitzades a Espanya en els tres últims exercicis o aportant una garantia depositada en la Caixa General de Depòsits pel 50% de l’ajuda total sol·licitada.

Les candidatures que superen eixa fase s’enfrontaran a una altra en la qual 50 correspondran als objectius de cobertura en zones grises, mentre que s’atorgarà fins a 10 punts per: objectius de cobertura en zones blanques, el grau d’extensió en la cobertura –quant s’acosta al 100% de cobertura geogràfica–, el model de negoci, la descripció del projecte i el disseny de l’oferta majorista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 10 =