25n
25N
25N

València, primera ciutat consultada per la DGT per a la futura normativa de mobilitat

València, primera ciutat consultada per la DGT per a la futura normativa de mobilitat
23/12/2019 -

València és la primera ciutat consultada, entre les ciutats que rebran a representants de la Direcció General de Trànsit (DGT), per a proposar actualitzacions a introduir en l’esborrany del nou Reglament General de Circulació i en futura normativa de mobilitat. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, s’ha reunit amb el cap de la Unitat d’Ordenació Normativa de la DGT, Javier Villalba, i la cap de Trànsit de València, María Pilar Fúnez.

L’objectiu de la trobada ha sigut conéixer en profunditat la nova Ordenança de Mobilitat del municipi de València, en el context de l’impuls que les ciutats han propiciat en els últims anys a Espanya a les grans modificacions normatives que requereix la nova realitat de la mobilitat en relació amb els criteris de sostenibilitat i l’aparició de noves maneres de desplaçar-se en l’àmbit urbà. Durant la reunió s’han abordat diferents aspectes relacionats amb la millora de l’espai públic i la priorització de les maneres de transport sostenible, per a poder anar més enllà en la normativa estatal. A més, s’ha treballat sobre la seguretat viària i la presència de persones usuàries vulnerables de la via, les necessitats de les quals es pretén plasmar en la futura reglamentació jurídica.

De fet, algunes novetats de l’Ordenança valenciana ja s’han plasmat també en altres normatives de ciutats espanyoles i europees, per la qual cosa des de la Direcció General de Trànsit s’ha manifestat l’interés a conéixer millor aquestes propostes normatives de cara a l’elaboració de l’esborrany de Reglament General de Circulació.

Els tècnics municipals han traslladat a la Unitat d’Ordenació Normativa de la DGT «la necessitat de normalitzar la pacificació del trànsit i els diferents viaris que han sorgit a les ciutats, com són en la nostra Ordenança els carrers per als vianants, residencials, zones 30, carrers compartits o zones de coexistència, carrers amb segregació d’espais, i àrees de prioritat residencial», segons ha explicat el regidor Grezzi.

També s’ha abordat en la sessió la necessitat d’assegurar l’espai dels vianants, eliminant altres usos en la vorera; o la necessitat de donar una especial protecció als entorns escolars i els camins escolars que tant a València com en la resta de ciutats s’estan treballant.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat «la bona faena realitzada a València, tant pel personal tècnic municipal com per les persones i entitats que van participar en l’elaboració de l’actual Ordenança de Mobilitat Sostenible», i ha subratllat la importància «de compartir i posar en comú les seues conclusions amb la DGT perquè siguen valorades per a la futura normativa espanyola, la qual cosa suposa un reconeixement i un mèrit que correspon a tota la ciutat».

En aquest sentit, el regidor ha assenyalat «l’excel·lent predisposició que mostra la DGT amb reunions com aquesta, que demostren que més enllà de polèmiques amplificades interessadament, el consens entre les administracions en matèria de mobilitat, pel que respecta a la cerca de major seguretat i al reforç de les opcions de mobilitat més sostenibles, és absolutament majoritari, com es percep també entre la ciutadania».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 7 =