25n
25N
25N

València presenta davant CEV les bases de l'oficina d'inversions

València presenta davant CEV les bases de l'oficina d'inversions
09/06/2021 -

La regidora de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ús de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha participat com a convidada en la Junta Directiva de CEV (Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana), una trobada en el qual ha exposat a la patronal les noves actuacions que s’implementaran des d’aquesta àrea, així com els avanços aconseguits amb les línies d’ajudes impulsades pel consistori per a reactivar l’economia local.

“Volem consolidar València com una ciutat a l’avantguarda de l’economia del coneixement i la innovació, volem que siga un pol d’atracció del talent i inversió. I en aquesta línia estem treballant per a la posada en marxa de l’Oficina d’Inversions que promocione, assessore i agilite la tramitació de les inversions a la ciutat i el seu entorn”, ha avançat la regidora Pilar Bernabé.

La futura Oficina d’Inversions pretén ser un espai per a atraure grans projectes nacionals i internacionals a la ciutat, sobretot els relacionats amb l’àmbit de la innovació i la tecnologia, dos sectors fonamentals per al nou escenari econòmic postcovid.

En un altre ordre de coses, la regidora ha assegurat que “en els últims anys hem reconnectat l’Administració local amb el sector empresarial per a impulsar el desenvolupament econòmic de la nostra ciutat i la CEV és aliat estratègic per a aconseguir aquest objectiu perquè treballem en la mateixa línia, sobretot a través del Pacte per a l’Ús de la ciutat de València i València Activa, que són un espai de diàleg i decisió des d’on posem en marxa totes les estratègies de desenvolupament econòmic de la ciutat”, ha remarcat Bernabé.

BALANÇ AJUDES PLA RESISTIR

“Defensem la col·laboració publicoprivada amb fets. Des que va començar la crisi ens hem reunit amb els principals agents, com la CEV per a consensuar les línies d’ajudes de reactivació del sector econòmic local”, ha subratllat Pilar Bernabé.

“L’administració local és la més pròxima a la ciutadania, per això, des del primer moment ens hem esforçat perquè aquestes ajudes arriben amb immediatesa al teixit econòmic de la ciutat. Hem pagat les 5 convocatòries d’Ajudes del Pla Resistir en un temps rècord, menys de 12 dies, des de la presentació de la sol·licitud. De fet, ens trobem davant la situació de major celeritat en la tramitació administrativa de subvencions que ha realitzat aquest Ajuntament fins al moment”, ha concretat la regidora.

València ha injectat més de 20,9 milions per les Ajudes del Pla Resistir, un import materialitzat en les 5 convocatòries tramitades fins hui i dirigides al sector de la restauració, sectors tradicionals, sector del taxi i sector de la cultura i que han aconseguit a 9.114 persones autònomes i micropimes.

Hi ha 6.371 beneficiaris més que l’any passat quan ja va haver-hi 2.750 beneficiaris i beneficiàries, això és un 316% més de beneficiaris gràcies a Pla Resistir.

A més, el consistori impulsarà un Pla de Recuperació Econòmica i Social per a Ciutat Vella, que comportarà una nova convocatòria d’ajudes directes a persones autònomes, comerços i pimes per al districte, i un programa de promoció dels barris de Ciutat Vella davant l’especial gravetat de la crisi en aquest districte, comptant amb la col·laboració de les entitats i associacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + huit =