25n
25N
25N

València podria comptar amb una Oficina de Delictes d'Odi per a prevenir i protegir a les víctimes

Joan Ribó ha participat en la primera Jornada contra els Delictes d’Odi que ha tingut lloc a València

València podria comptar amb una Oficina de Delictes d'Odi per a prevenir i protegir a les víctimes
03/05/2019 -

L’Alcalde de València, Joan Ribó, ha assistit a la primera Jornada contra els Delictes d’Odi, organitzada per l’Institut Universitari d’Investigació sobre Seguretat Interior, en el marc del 175 aniversari de la Guàrdia Civil. Una jornada que tracta d’analitzar, des de diferents perspectives – social, jurídica i policial -, els delictes d’odi que, com ha explicat la secretària d’Estat de Seguretat, Ana Botella, és una realitat que, en tot just dos anys, “ha augmentat considerablement”.

No obstant això, un dels anuncis més destacats ha vingut de la mà de l’Alcalde de València que ha anunciat que, per a la pròxima legislatura, està prevista la creació d’una oficina de delictes d’odi amb l’objectiu no solament de prevenir aquest tipus de conductes, sinó també perquè se centre a proporcionar una atenció completa per a les víctimes.

El discurs de l’odi conté un ampli ventall d’expressions que van des de la instigació a l’odi, la humiliació o el menyspreu d’una persona o grup de persones a l’assetjament, difusió d’estereotips negatius o estigmatització respecte a una persona o grup de persones que, en general, està motivat per raons de raça, idioma o religió, però també per qüestions de sexe, identitat de gènere o orientació sexual.

En aquest sentit, tal com ha explicat Ribó, l’oficina de delictes d’odi comptaria amb personal qualificat per a realitzar un acompanyament integral de les víctimes des de la teràpia psicològica fins a l’assessorament legal. Així mateix, també ha avançat que disposarà d’un comptador de casos des del moment en el qual la víctima es pose en contacte amb entitats responsables de portar aquests casos amb l’objectiu de controlar si existeix creixement o no a la ciutat, i actuar en conseqüències amb diferents accions.

La commemoració del 175 aniversari de la Guàrdia Civil arranca hui divendres amb aquesta sessió monogràfica organitzada amb l’Institut Universitari sobre Seguretat Interior, i continuarà el pròxim 11 de maig amb una exposició en el cobert número 2 del Port de València. Finalment, el 13 de maig s’ha previst una recepció en el quarter de Cantarranas. Precisament, el passat dia 23, l’alcalde Ribó va rebre a l’Ajuntament el general en cap de la VI Zona de la Guàrdia Civil a la Comunitat Valenciana, José Hermida, qui el va convidar a participar en els diferents actes organitzats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 5 =