caixa popular

Els xiquets expressen els seus desitjos per a València al Ple

Els xiquets expressen els seus desitjos per a València al Ple
30/11/2017 -

L’Ajuntament ha reconegut hui, Dia Internacional de la Ciutat Educadora, la tasca que realitzen diferents entitats valencianes que, dins o fora de les aules, contribueixen al fet que València es construïsca com una ciutat educadora. A més, per segon any consecutiu, en l’Hemicicle municipal s’ha celebrat un Ple de Xiquets en el qual xiquets i xiquetes de col·legis de diferents barris han expressat els seus desitjos per a la ciutat de València en cartes plenes de peticions a les quals han respost regidors i regidores del Govern de la Nau.

En l’acte celebrat en el Saló de Cristall l’alcalde Joan Ribó ha llegit un manifest de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores i s’ha reconegut la labor educativa desenvolupada per l’Associació per l’Educació, Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana, Iniciatives Solidàries, Coordinadora Valenciana d’ONGD, Escola Meme i Escola Valenciana.

La commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora en l’Ajuntament de València s’ha iniciat amb la presidència de l’alcalde Joan Ribó i la regidora d’Educació, María Oliver. En eixe acte Ribó ha llegit el Manifest dels alcaldes i alcaldesses de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. Seguidament s’ha procedit al lliurament d’un reconeixement a diferents entitats de la ciutat amb dimensió educativa.

“Com a governs locals assumim el nostre compromís amb l’educació, amb una educació inclusiva i de qualitat al llarg de la vida, assegurant que aquest dret es puga fer efectiu sense cap discriminació i reforçant la important tasca que exerceixen els centres educatius i les famílies”, s’afirma en el manifest al qual ha donat lectura Joan Ribó com a alcalde de València. “Com a responsables polítics ens comprometem a crear espais de trobada, diàleg, reflexió i decisió on estiguen presents les diferents cultures i grups socials que integren la nostra societat, amb l’objectiu d’aconseguir donar resposta amb èxit als nombrosos reptes que afronten els nostres municipis”.

Ribó ha afirmat que “educar i educar-nos és una cosa que hem de fer cada dia i la ciutat té una tasca fonamental. L’educació no és solament cosa de les escoles, també és de la ciutat, que ha de tindre un paper decisiu perquè les persones puguen gaudir d’una vida més saludable i més justa en la qual es puga garantir la pluralitat. En eixe aspecte hi ha moltes coses que es poden treballar en les escoles i fora de les escoles, i l’Ajuntament ha de ser un impulsor tant fora com dins de les escoles”, ha assegurat Joan Ribó.

L’alcalde ha dit que la idea de la Ciutat Educadora “És molt engrescadora. Mai acabem d’educar-nos, sempre hem de ser agents actius per a educar i, al mateix temps, ser receptors de l’educació d’altres persones. La història de l’ésser humà és açò, i resulta important que en aquests moments en què el desenvolupament de les tecnologies s’ha accelerat molt, l’educació és una eina fonamental, és un instrument bàsic no solament per a conviure sinó també per a l’economia i a molts altres nivells. València vol ser una ciutat educadora perquè les persones puguen desenvolupar lliurement totes les seues possibilitats”.

Francisca Méndez ha arreplegat el reconeixement a l’Associació per l’Educació pel projecte “Curts per la igualtat”. El de la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana l’ha rebut la seua presidenta, Pilar Javaloyas, mentre que a Joan Lluís Pérez i García se li ha lliurat el concedit a Iniciatives Solidàries. En representació la Coordinadora Valenciana d’ONGD l’ha rebut Trinidad Blanch, i el reconeixement a l’Escola Meme se li ha lliurat a Cándido Martín Portugués, el seu president. Finalment, per part d’Escola Valenciana, ha arreplegat el reconeixement en aquest Dia de la Ciutat Educadora, la seua presidenta Laura Font.

CARTES DE DESITJOS

Per la seua banda, la regidora d’Educació, María Oliver, ha destacat que “la commemoració de la ciutat educadora l’hem començat amb un reconeixement a entitats que no actuen precisament dins de les aules, sinó en tots els llocs de la ciutat amb una visió educadora que té a veure amb els barris i amb la ciutadania”, per a assenyalar que “a continuació tenim el Ple on xiquets i xiquetes de diferents col·legis de València es reuneixen en l’Hemicicle, lligen les seues Cartes de desitjos i ens marquen les polítiques que hem de desenvolupar els regidors i regidores al llarg de l’any”.

María Oliver ha convidat a “la ciutadania al fet que eduque en tot moment perquè València ha de ser una ciutat educadora.”

Amb una salutació de l’alcalde Joan Ribó a les xiquetes i xiquets dels col·legis participants: Marjo, Sagrada Família, IES Conselleria, CIPFP Vicent Blasco Ibáñez i Escola Professional Xavier, s’ha iniciat el Ple de Xiquets en el qual els regidors i regidores María Oliver, Pilar Soriano, Giuseppe Grezzi, Isabel Lozano i Maite Girau han respost a les peticions i desitjos expressats pels alumnes intervinents i en els quals han plantejat assumptes, peticions i reivindicacions relacionats pràcticament amb totes les àrees de govern de la ciutat.

Abans d’açò, Joan Ribó els ha felicitat per haver preparat tan bé les seues Cartes de desig “perquè des del govern municipal de València prenguem bona nota i tinguem molt en compte què és el que volen i el que els agradaria als nostres ciutadans més joves, perquè un govern ha de tindre en gran consideració les necessitats i les aspiracions d’eixa part tan important de la població que ara es forma per al futur en els vostres centres educatius”

“LA CIUTAT TAMBÉ ÉS VOSTRA”

“La ciutat també és vostra i podeu contribuir a canviar-la”, els ha dit Ribó. “Creiem que és molt important que en les vostres escoles aprengueu també a ser ciutadans i ciutadanes que respecten els altres, que saben viure i conviure en llibertat ,que participen i exerceixen la solidaritat amb qui necessita ajuda, siga d’on siga i vinga d’on vinga”.

Entre eixos desitjos expressats en el Ple de Xiquets ha estat el de centres de recollida d’animals, però també iniciatives perquè els amos dels animals arrepleguen els excrements d’aquests. S’han plantejat propostes, unes per al barri on està el col·legi i unes altres per a tota la ciutat, relacionades amb instal·lacions esportives, amb reciclatge, neteja i sanejament, semàfors i seguretat viària, seguretat ciutadana un llarg etcètera que ha portat a afirmar a María Oliver que “es nota que coneixen bé els seus barris i els problemes que tenen i demostren una gran capacitat, tanta o més que els adults a l’hora de saber i exposar les necessitats de nostra ciutat·”

“Estem ací per a escoltar molt seriosament les vostres propostes i veure en quina mesura es poden fer realitat”, ha afirmat igualment la regidora d’Educació, María Oliver, en un ple a l’inici del qual han assistit també, des de la llotja del públic, les Falleres Majors de València, Rocío Gil i Daniela Gómez.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats