25n
25N
25N

“València-neta”, la nova campanya municipal dirigida a conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de mantindre neta la ciutat

“València-neta”, la nova campanya municipal dirigida a conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de mantindre neta la ciutat
23/09/2016 -

L’Ajuntament ha posat en marxa una campanya de sensibilització sobre la importància de mantindre neta la ciutat, que apel·la al sentit de l’humor de la ciutadania i a la seua responsabilitat per a aconseguir uns carrers i uns jardins nets. L’alcalde, Joan Ribó, ha presentat este dijous la campanya, que impulsa la Regidoria de Medi Ambient, i que compta amb la col·laboració del dibuixant valencià Ortifus.

“Una ciutat està més neta no sols quan es netegen més els seus carrers, sinó sobretot quan s’embruten menys”. Amb esta premissa, que ha llançat hui l’alcalde, l’Ajuntament ha posat en marxa la campanya “València-neta”, dirigida als veïns i les veïnes, per a aconseguir la seua implicació a fer de la nostra ciutat una urbs lliure de brutícia.

L’alcalde, Joan Ribó, i la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, han presentat este dijous esta iniciativa, que s’estendrà per tota la ciutat durant els pròxims dies i que ha sigut dissenyada per l’artista valencià Ortifus. Es tracta d’una sèrie de cartells i animacions que, des d’una òptica humoristica i pròxima, llancen un missatge de reflexió sobre la neteja urbana com una cosa que és responsabilitat comuna de tots i totes.

Ribó ha recordat que en arribar a l’Alcaldia va impulsar un pla de xoc en neteja per un import d’un milió d’euros, i que en els pressupostos d’enguany s’han incrementat les partides per a este concepte en 2,4 milions. “I és que darrere de les dades objectives”, ha assenyalat, “està la realitat, i fa poc més d’un any València era l’última ciutat, juntament amb Osca, en inversions en neteja”.

“Però, a més de dedicar recursos a netejar”, ha continuat el primer edil, “també és necessari treballar en la millora de l’educació de la ciutadania en este sentit; no conformar-se com estem”.

La nova campanya es distribuirà en cartells, díptics i targetes per tota la ciutat. Consistix en diversos recursos visuals i animacions en què, d’una manera directa, es llança un missatge en clau d’humor i que busca la complicitat de qui el rep. Per a això, les creacions d’Ortifus inclouen jocs de paraules, evoquen melodies ben conegudes i apel·len directament al protagonisme de ciutadans i ciutadanes per a cuidar la neteja dels carrers. El mateix nom de la campanya, “València-neta” suposa un senyal i un joc de conceptes, així com el cartell “La meua neta i el meu net”.

Tal com ha donat a conéixer la regidora Soriano, en total s’han editat 60.000 cartells (20.000 de cada un dels tres models), 200.000 díptics explicatius i 200.000 targetes. Tot això es distribuirà en un circuit de mobiliari urbà (75 MUPI, 2 columnes i 5 sèniors), encara que hi ha la possibilitat d’ampliar-ho, així com entre els comerços (amb el suport de les associacions de comerciants), en els mercats, en les associacions de veïns (amb el suport de la Federació), en les escoles, biblioteques, centres de majors, policia local, oficines d’informació i la resta d’edificis municipals.

De manera paral·lela, la campanya es plasmarà també en els autobusos de l’EMT, amb animacions en el canal Bussi i cartells en les marquesines. Els vídeos es distribuiran també a través de les diferents xarxes socials.

El dibuixant Ortifus ha agraït la confiança de l’Ajuntament, “una institució”, ha subratllat, amb la qual no tenia cap relació des de l’any 1988” (com es recordarà, l’artista va dissenyar aquell any la falla municipal). Durant la presentació de la campanya, l’autor ha explicat que darrere de cada toc d’humor “apareix un missatge que fa que la gent pense”, que és precisament l’objectiu de la iniciativa.

Els periodistes han preguntat a l’alcalde sobre les accions sancionadores contra els que depositen fems en la via pública o no arrepleguen els excrements de les seues mascotes. L’alcalde ha lamentat estes actituds, i ha explicat que “abans de les multes està la fase de la conscienciació, i això no s’havia treballat prou a la nostra ciutat”. “És molt important fer pedagogia”, ha conclòs Joan Ribó, “i prendre consciència que la nostra ciutat és la nostra segona casa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + nou =