25n
Orgull
Orgull

València mobilitza els seus recursos per a impulsar la reactivació econòmica

El VII Pacte per l’Ocupació i el Pla de Reactivació Econòmica de Ciutat Vella són alguns dels plans per a abordar la recuperació de la ciutat

València mobilitza els seus recursos per a impulsar la reactivació econòmica
02/08/2021 -

La Comunitat Valenciana avança ja, a bon ritme, per a aconseguir eixa immunitat de grup que permetrà la reactivació total de les diferents activitats econòmiques que, fins al moment, estan patint en major mesura les conseqüències de la pandèmia. No obstant això, des de l’Ajuntament de València ja es treballa en diferents plans que permeten una ràpida recuperació econòmica i social de la ciutat en un context de postpandèmia.

Un exemple d’això és el Pla de Reactivació Econòmica de Ciutat Vella per al qual es destinarà més de set milions d’euros. Sens dubte, un pla ambiciós que pretén incentivar el consum en un districte que, per la seua idiosincràsia, s’ha vist afectat en major mesura per les conseqüències derivades de la pandèmia de la Covid-19 i, d’aquesta manera, “donar una resposta ràpida i contundent a l’actual conjuntura que es planteja per a l’economia i l’ocupació en aquest districte”, assenyalava la responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

Així, a més d’una convocatòria especial d’ajudes del Pla Resistir per valor de 7 milions d’euros, es llançaran bons per al consum en els locals comercials i d’hostaleria de Ciutat Vella, gràcies als quals les persones consumidores tan sols hauran d’abonar la meitat de la seua compra. I és que en tots aquells establiments que s’adherisquen a aquesta iniciativa, l’Ajuntament de València finançarà el 50% del valor del bo, que podrà ser utilitzat en diferents comerços fins a esgotar el seu crèdit.

Així mateix, per als pròxims mesos, es preveu la programació d’activitats que contribuiran a revitalitzar els seus barris i atraure més visitants, com a concerts de bandes de música, danses valencianes, contemporànies i urbanes, rutes guiades per Ciutat Vella, concursos de pintura i activitats familiars amb titelles i contacontes, entre altres.

No obstant això, no serà l’únic pla que contribuïsca a la reactivació de la ciutat. L’Ajuntament de València va signar, divendres passat, juntament amb els agents econòmics i socials, el VII Pacte per l’Ocupació de la Ciutat de València per al període 2021-2024 en el qual es recullen un total de 51 mesures per a la formació, el foment de la igualtat entre homes i dones o l’estímul a l’emprenedoria. “Ens trobem enmig d’una crisi sanitària, però també d’una crisi econòmica. Per això, les actuacions que s’adopten en matèria de formació i ocupació requereixen mobilitzar tots els recursos públics, privats i estratègics”, apuntava l’alcalde de València, Joan Ribó.

Per part seua, Bernabé ha remarcat la importància d’aquests pactes per “l’eficàcia de la col·laboració i el diàleg de les administracions amb els agents econòmics i socials”. En aquest sentit, ha ressaltat que “treballarem en tots els àmbits, en el de la cerca activa d’ocupació, en el de la formació i, sobretot, en el de la consolidació digital de les empreses i en el de la innovació econòmica, amb tres perspectives transversals: lluitar contra la desigualtat de gènere en l’ocupació, lluitar contra la bretxa digital i afavorir l’ocupació entre les persones joves”.

El nou Pacte per l’Ocupació, que s’emmarca en l’Acord marc per a la Recuperació i la Reconstrucció de la ciutat de València en el context postcovid, així com en el Marc Estratègic de la ciutat de València per a estructurar el desenvolupament de l’Estratègia Urbana València 2030, incorpora mesures per a millorar la formació i ocupabilitat, fomentar l’ocupació i la inserció, promoure la igualtat entre dones i homes i la diversitat, estimular la cultura emprenedora, l’emprenedoria i l’economia social en el marc del desenvolupament sostenible, impulsar la innovació i la transformació digital, i preservar el teixit empresarial i de l’ocupació en el context postcovid.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =