25n
Orgull
Orgull

València millorarà el circuit del "running" en la zona del llac del Palau de la Música

La Fundació Trinidad Alfonso escometrà les obres amb un import de 110.000 euros i un termini d’execució d’un mes

València millorarà el circuit del "running" en la zona del llac del Palau de la Música

El tram del circuit 5K de “running” que transcorre per l’antic llit del Túria, a l’altura del llac del Palau de la Música, continuarà per la zona enjardinada i no baixarà a la calçada contínua que, hui en dia, també és utilitzada per a molts més usos. Ho ha anunciat hui el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, en concloure la reunió de la Junta de Govern en la qual s’ha acordat la tercera ampliació del conveni de col·laboració que l’Ajuntament manté amb la Fundació Trinidad Alfonso Mocholí per al manteniment d’aquest circuit de corredors “amb la finalitat d’afavorir els mitjans per a aconseguir una ciutat sostenible i saludable, així com la relació entre la pràctica de l’esport i els espais verds, i per descomptat donar millor servei a la ciutadania”.

Concretament, segons aquest acord “l’esmentada fundació escometrà les obres, amb un import de 110.000 euros i un termini d’execució d’un mes, per a millorar aquest circuit al seu pas per la zona del llac del Palau de la Música, un dels sectors més conflictius per la densitat d’ús, així com per la confluència de diversos factors, com el mateix disseny d’aquest sector del Jardí del Túria”.

REDUCCIÓ DELS INTERESSOS DE DEMORA

Sandra Gómez afirma que “l’any 2020 pagarem 900.000 euros en interessos de demora, mentre que l’últim any de govern del Partit Popular es van pagar 9.200.000 euros, és a dir, 10 vegades més”

L’Ajuntament de València ha reduït des de l’any 2015 els interessos de demora en un 90 per cent. Segons ha informat la vicealcaldessa i portaveu Sandra Gómez “l’any 2020 pagarem 900.000 euros en interessos de demora, mentre que l’últim any de govern del Partit Popular es van pagar 9.200.000 euros, és a dir, 10 vegades més”. Per a Gómez aquesta reducció “és fruit de la bona gestió que s’està realitzant per part del govern del Rialto” i “amb el marge que hem obtingut de més de vuit milions d’euros, aquest Ajuntament el pot dedicar a millorar els seus serveis públics o fer obres i inversions públiques”.

També s’ha millorat de manera notable des de l’any 2015 el pagament als proveïdors, és a dir, als autònoms i xicotetes empreses que venen productes o presten serveis al consistori, que en paraules de Gómez “veien llastrada la seua capacitat financera pels impagaments acumulats per part de l’Ajuntament de València”. Durant aquest any el període mitjà de pagament s’ha situat en tan sols 19 dies, una xifra molt ajustada si la comparem amb la mitjana nacional que està en 81 dies.

PROGRAMA ECOVID

L’Ajuntament s’ha adherit a ECOVID, un programa de subvencions destinat a la contractació de persones d’almenys 30 anys, desocupades a conseqüència de la conjuntura derivada per la Covid-19, impulsat per la Generalitat Valenciana en col·laboració amb les Corporacions Locals. “Contractarem 144 persones, que s’incorporaran a treballar el 26 de novembre i que enfortiran tots aquells serveis que van ser declarats com a essencials durant l’Estat d’Alarma”. Es tracta de serveis com a Benestar Social o immigració, que han tingut major càrrega de treball durant la crisi sanitària. La vicealcaldessa ha destacat que “no són xicotetes beques i pegots”, i que “les seues retribucions estaran d’acord amb la seua qualificació professional, amb retribucions que van des d’uns 2.500 euros per als llicenciats, fins als 1.200 euros, salaris totalment d’acord amb el conveni de l’Ajuntament”.

PLAÇA VALÈNCIA ARENA

Entre altres acords, l’òrgan col·legiat de govern municipal també ha decidit denominar com a plaça de València Arena la parcel·la ocupada actualment pel Col·legi Públic d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Les Arts, que passarà en zona verda a conseqüència de la modificació puntual de PGOU. Aquesta nova plaça està situada entre els carrers d’Àngel Villena, del Bomber Ramon Duart i de l’Actor Antonio Ferrandis, “i amb aquest nom volem reforçar un dels emblemes de la ciutat que està previst que siga el pavelló Casal España Arena de València i serà referent en l’esport mundial i també per a grans esdeveniments culturals, musicals i artístics de la ciutat”, ha manifestat.

Sergi Campillo ha informat de la licitació del projecte d’execució de l’Escoleta Clara Campoamor

Així mateix, Sergi Campillo ha informat de la licitació del projecte d’execució de l’Escoleta Clara Campoamor. “Amb aquest acord -ha concretat- hem desbloquejat una obra que va quedar paralitzada en 2017 i complim amb el compromís d’incrementar, dignificar i enfortir les instal·lacions d’ensenyament públic a la nostra ciutat”. Per a finalitzar Gómez ha informat de la pròxima construcció del col·legi Ángel de la guarda, “un nou col·legi en una zona molt important, la caserna d’Enginyers, on va la nova promoció d’habitatge públic on des de l’Ajuntament volem anar d’acord amb el desenvolupament urbanístic que sofrirà la zona”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 9 =