25n
25N
25N

València llança ajudes econòmiques i socials per a pal·liar la crisi del coronavirus

Les ajudes municipals per a autònoms i empreses es podran sol·licitar des de hui a les 00.00 hores

València llança ajudes econòmiques i socials per a pal·liar la crisi del coronavirus
31/03/2020 -

Per a pal·liar la situació crítica que està patint València a causa del coronavirus, des de l’Ajuntament s’han posat en marxa una sèrie d’ajudes socials i econòmiques. Així, aquest matí, l’alcalde de València, Joan Ribó, juntament amb la vicealcaldessa, Sandra Gómez, i el vicealcalde, Sergi Campillo, han detallat algunes d’eixes ajudes.

Quant a la part més social, Ribó ha informat dels més de 340.000 euros que s’han destinat a les ajudes per a la compra d’alimentació i productes farmacèutics, així com als menors becats per la Generalitat en les beques menjador. En aquest sentit, l’alcalde ha informat que “ja s’han ingressat 200 euros per cada menor becat, i de prolongar-se més temps l’estat d’alarma, es procediria a un segon pagament, ja que aquesta ajuda és mensual”.

Per descomptat, des del Consistori també han llançat ajudes per a altres col·lectius vulnerables. D’aquesta manera, no només s’ha aprovat la moratòria en el pagament del lloguer – tant en els habitatges d’AUMSA, com en els habitatges socials –, sinó que es disposa de 778 places – 213 noves – en albergs públics, privats i hostals per a les persones sense sostre. Així mateix, Ribó ha anunciat que “s’està estudiant fer ús dels apartaments turístics, així com obrir un poliesportiu més per a crear més places, però també per a garantir la higiene d’aquest col·lectiu”. En aquest punt, s’ha detallat que s’estan repartint, diàriament, 600 packs d’alimentació i 400 kits d’higiene.

Finalment, s’ha posat especial atenció en les persones majors amb la posada en marxa de diferents programes d’assistència: ‘Menjar a casa’, amb el qual es reparteixen menús a domicili; el servei de teleassistència; el servei d’atenció domiciliària; i el telèfon 900 525 978 d’atenció a persones majors, on se’ls informa dels serveis que tenen a la seua disposició.

D’altra banda, Sandra Gómez ha detallat les ajudes econòmiques per a empreses i autònoms. Així, partir de hui, a les 00.00 hores, i durant 20 dies hàbils, es podran sol·licitar les ajudes de manera telemàtica. Per a aquelles persones que no disposen de signatura o DNI electrònic, el Consistori ha obert un enllaç de sol·licitud, a la web de l’Ajuntament, per a poder demanar l’ajuda amb uns senzills passos.

En què consisteixen? Gómez ha especificat que els autònoms que s’hagen vist obligats a tancar els seus negocis rebran 3.000 euros, mentre que si es mantenen en funcionament, però demostren una reducció de la facturació d’un 75%, l’ajuda serà de 2.000 euros. En canvi, per a les empreses fins a 9 treballadors, les ajudes s’incrementaran fins a 2.000 euros, i si són empreses que compten entre 10 i 49 treballadors, les ajudes ascendiran fins a 3.000 euros.

Les ajudes municipals seran compatibles amb les de la Generalitat o les del Govern d’Espanya, sempre que la quantitat total rebuda no supere la facturació total de l’empresa sol·licitant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 3 =