caixa popular

València implementa un sistema massiu de reciclatge als edificis municipals

S’instal·laran vora 7.000 papereres, de les quals 5.900 seran de paper i cartó

València implementa un sistema massiu de reciclatge als edificis municipals
11/05/2018 -

Amb l’objectiu de millorar i augmentar el sistema de reciclatge i de separació de residus dels edificis municipals, l’Ajuntament de València posa en marxa un sistema massiu per fomentar-ho entre els seus treballadors i treballadores. Així s’instal·laran vora 7.000 papereres de separació de residus (paper-cartó, plàstic i vidre) entre la Casa Consistorial, l’edifici municipal de Tabacalera i la resta de centres municipals en les pròximes setmanes.

«És important aplicar a l’Ajuntament l’exigència de reciclatge que fem als veïns i les veïnes, i que els nostres treballadors i treballadores puguen contribuir a millorar el medi ambient i a reciclar residus per evitar així un impacte negatiu sobre el medi», ha manifestat el regidor de Govern Interior de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, qui ha recordat que «fins ara els contenidors eren escassos i es trobaven a vegades molt allunyats del lloc de treball, un fet que desincentivava completament el reciclatge».

«Sembla mentida que des de l’Ajuntament s’estigueren fent campanyes de foment del reciclatge per a la ciutadania, però que dins de la casa el reciclatge presentara deficiències molt importants», ha indicat el regidor. Ara mateix, tal com ha indicat Campillo, ja s’estan col·locant els diferents tipus de papereres i contenidors en la Casa Consistorial i en Tabacalera, i després es continuarà la posada en marxa d’aquest sistema massiu amb la instal·lació a la resta d’edificis municipals. El sistema contempla almenys un contenidor de plàstic per cada unitat administrativa i en els corredors dels edificis municipals i un contenidor de vidre en diferents zones dels edificis municipals, per tal d’afavorir el reciclatge d’aquest residu que es genera en poca quantitat en les dependències municipals.

Aproximadament 7.000 papereres de separació de residus es repartiran entre els edificis municipals, d’aquestes 5.903 de paper i cartó, 766 de plàstic i 331 de vidre, tot i que les xifres poden variar a mesura que es faça la implementació. Així, ha explicat Campillo, es dóna una «especial importància al nombre de contenidors de paper i cartó», ja que s’està col·locant una paperera específica de paper i cartó per cada persona de l’Ajuntament en el seu lloc de treball. «Ara ja no haurem d’observar com a les papereres es mesclen tot tipus de residus», ha dit Campillo.

L’empresa gestora del contracte de neteja ja ha realitzat un protocol específic per a la recollida dels residus i ha informat als treballadors i les treballadores de la neteja de com procedir. El regidor Campillo ha exposat també que aquesta implementació del reciclatge de manera massiva era una condició mediambiental del contracte de neteja, mitjançant una clàusula que establia l’obligatorietat per part de l’empresa contractista d’implementar milers de contenidors de diferents tipus de residus en tots els edificis municipals.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − tres =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris