València impedirà l'entrada de l'autobús amb els lemes 'Si naces hombre, eres hombre. Si eres mujer, seguirás siéndolo'

Més de 75.000 persones ja han signat la petició per a la retirada de l’autobús transfòbic

València impedirà l'entrada de l'autobús amb els lemes 'Si naces hombre, eres hombre. Si eres mujer, seguirás siéndolo'
02/03/2017 -

Una polèmica campanya ha deslligat dures crítiques i, fins i tot, ha provocat la intervenció de la Fiscalia, que l’ha paralitzat fins que elimine els missatges que inciten a l’odi. L’organització ‘HazteOír.org‘ va iniciar, a Madrid, una campanya a través d’un autobús que recorria els carrers de la ciutat amb els lemes ‘Los niños tienen pene’, ‘Las niñas tienen vulva’, ‘Si naces hombre, eres hombre’ o ‘Si eres mujer, seguirás siéndolo’.

Aquests missatges, que han sigut titllats de transfòbics, han provocat una gran revolada per les xarxes socials, i han impulsat accions ciutadanes en contra d’aquest autobús. Un exemple d’això ha sigut la petició de retirada immediata de l’autobús, que es va iniciar dilluns passat, a través de la plataforma en línia Change.org, i que ja han signat més de 75.000 persones.

Aquesta organització pensava acudir a altres ciutats, com Barcelona, Pamplona o València per a promoure el coneixement del llibre ‘¿Sabes lo que quieren enseñarle a tu hijo en el colegio?’. No obstant això, des de la Regidoria de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de València ja han anunciat que aquest autobús no serà benvingut a la nostra ciutat i, fins i tot, que la Policia Local impedirà l’accés a la capital per a evitar que aquests missatges, que atempten contra la dignitat dels menors, es puguen llegir pels nostres carrers.

Per la seua banda, Lambda, el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de València, va convocar, ahir, una concentració de caràcter urgent, amb l’objectiu de protestar contra l’arribada d’aquest autobús transfòbic, que propaga missatges que fomenten la discriminació cap a un dels col·lectius més vulnerables de la societat, com són les persones transsexuals.

I és que existeix un alt índex de suïcidis entre menors transsexuals, que arriba al 42%, així com elevats casos d’assetjament escolar contra aquests xiquets.

L’organització HazteOír.org va iniciar aquesta campanya arran d’una iniciativa, que s’impulsà a Euskadi i Navarra per l’Associació de ‘Familias de Menores Transexuales Chrysallis’, en la qual es van col·locar diferents cartells amb el lema ‘Hay niñas con pene y niños con vulva’.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − dotze =

sagunt a escena 2019
turismo salou