25n
25N
25N

València impartix cursos formatius a 59 persones sense sostre de la Petxina i tramita mig centenar d’ajudes socials a les persones allí confinades

Servicis Socials i l’Exèrcit desmunten l’alberg de campanya de Petxina II, buit des de fa dos setmanes, per a que l’espai recupere el seu ús originari de cara a la fase II de la desescalada

València impartix cursos formatius a 59 persones sense sostre de la Petxina i tramita mig centenar d’ajudes socials a les persones allí confinades
27/05/2020 -

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha visitat hui a un dels últims cursos de formació que està impartint l’Ajuntament de València a les persones sense sostre confinades en la residència d’esportistes d’elit de la Petxina, sobre neteja de vidres i vitrificat de diferents superfícies. El consistori ha estat formant a 59 persones sense sostre durant les últimes dos setmanes en primers auxilis, manipulació d’aliments, classes de castellà i neteja; a més de derivar a altres tants sense sostre a cursos del programa de València Inserta.

“Hui fem un balanç dels quasi ja 70 dies de posada en marxa de diferents dispositius d’allotjament a persones sense sostre a la ciutat de València, hem generat un total de 340 places per a persones sense llar que se sumen a les que ja existien, fent un total de 910 places d’acollida a tota la ciutat de València. Cal destacar que no hi ha hagut cap cas de persona contagiada en eixes 910 places, el que suposa una molt bona notícia i un indicador que s’han fet bé les coses en el control sanitari”, ha explicat la regidora.

D’altra banda, ha afegit Lozano, “s’ha aprofitat este temps de confinament per a poder avançar molt en el treball i en la intervenció social en estes persones, en el seu procés d’inserció social i laboral i, per exemple, en Petxina I s’estan fent microcursos d’habilitats i competències bàsiques; xicotetes formacions que poden donar més ferramentes a estes persones per tal que puguen tindre més oportunitats laborals quan isquen al carrer”.

Així, 20 persones han rebut formació en primers auxilis, 12 en manipulació d’aliments, deu en neteja, sis han rebut classes de castellà i onze s’han derivat a cursos del programa de València Inserta.
 
“També s’està treballant molt el tema de les prestacions econòmiques, de tramitació de Renda Valenciana d’Inclusió, per a que -efectivament- estes persones quan isquen dels recursos de confiament tinguen moltes més oportunitats i ferramentes per a començar una nova vida”, ha afirmat Lozano. Concretament, l’Ajuntament ha tramitat 52 ajudes durant este temps de confinament en el complex de Petxina I.

Respecte a l’alberg de campanya muntat en Petxina II, hui l’exèrcit -a petició de la regidoria de Servicis Socials- ha començat a desmuntar tot l’equipament que hi havia preparat amb 40 places d’allotjament, donat que des de fa dos setmanes ja no quedava ningú en este espai.

“Encetem una etapa de finalització d’obertura dels recursos d’acollida que han de tornar també a les seues funcions originaries. Per posar un exemple, Petxina II estava ja buit des de fa dos setmanes, quan es va reubicar a les persones en Petxina I. I, ara, estem en el procés d’anar reubicant a totes les persones per a, també, anar tancant a poc a poc la resta d’espais”, ha dit la regidora Lozano.

Petxina II ha rebut a tot el personal que anava entrant nou a este recurs municipal, on les persones que arribaven havien de passar un període de quarantena abans de passar a les habitacions de la residència d’esportistes d’elit (Petxina I) i evitar qualsevol contagi. Petxina II disposava de 40 places d’allotjament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =

caixaontinyent
paterna