25n
25N
25N

L'Ajuntament garanteix la neteja i la desinfecció dels carrers de València

El Consistori introdueix productes desinfectants en l’aigualeig dels carrers

L'Ajuntament garanteix la neteja i la desinfecció dels carrers de València

L’Ajuntament de València posa en marxa diferents mesures de protecció sanitària i higiènica per a garantir la neteja dels carrers de la ciutat davant la pandèmia del COVID-19. La Comissió Municipal Permanent de seguiment de la crisi per la infecció vírica ha decidit introduir productes desinfectants en l’aigualeig dels carrers per a ampliar la neteja diària de les vies públiques. A més, el Consistori ha establit un protocol per a gestionar els residus procedents de domicilis amb persones afectades per coronavirus.

Tal com ha assegurat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana Sergi Campillo, l’Ajuntament ha impulsat serveis específics perquè València puga seguir funcionant amb la major normalitat possible durant l’estat d’alarma. Per tant, queden assegurades la neteja, la recollida i la gestió de residus.

Pel que fa als residus domiciliaris de les persones malaltes de COVID-19, la instrucció de l’Ajuntament de València conclou que el material d’un sol ús, com les màscares o els guants, han de rebutjar-se en bosses tancades hermèticament i a l’interior d’un poal que es trobe a l’habitació de la persona afectada. El procediment amb els productes utilitzats per les persones cuidadores, com ulleres o màscares, serà similar, però hauran de ficar-se en una bossa a part que se situarà fora de l’estança de la persona malalta, malgrat que també amb tancament hermètic.

Segons el protocol, totes dues bosses s’introduiran en una altra bossa de plàstic de característiques semblants que es depositarà en el contenidor gris de la fracció resta. Aquests contenidors, que són de color beix en alguns casos, estan destinats als residus que procedeixen del fem domèstic i no compten amb un contenidor específic en la via pública on poder classificar-se. Està prohibit depositar aquests residus domiciliaris de persones infectades per COVID-19 en altres contenidors, com els de recollida selectiva o orgànica, així com abandonar-los, ja que és imprescindible que arriben a la planta de tractament on es gestionen de la forma adequada per a ser enviats a l’abocador o a la seua incineració.

A més, entre les mesures adoptades per l’Ajuntament i la Comissió Municipal Permanent, l’alcalde Joan Ribó ha destacat la introducció d’un element desinfectant en les tasques d’aigualeig de les vies públiques, per a aconseguir un efecte de desinfecció afegit que augmente la higiene i la seguretat de la població. Encara no s’ha determinat el producte específic que s’utilitzarà, però es considera la possibilitat que siga lleixiu o algun element similar. La decisió definitiva queda en mans del personal tècnic municipal, que se suma al fi d’evitar l’expansió del virus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna
ruta massamagrell