València competirà amb Bangalore (l'Índia) per ser la Capital Mundial del Disseny en 2022

València competirà amb Bangalore (l'Índia) per ser la Capital Mundial del Disseny en 2022
11/06/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha confirmat que València és l’única ciutat europea finalista per a ser seu de la Capital Mundial del Disseny en 2022 i que es disputarà aquest segell amb la ciutat índia de Bangalore.

La candidatura està impulsada per l’Associació València Capital del Disseny i donada suport per institucions com l’Ajuntament, la Generalitat o Fira València. Els integrants de l’associació han desenvolupat “un rigorós treball de recerca”, liderat pels seus dos directors estratègics Xavi Calvo i Pau Rausell, que s’ha traduït en un document d’ús intern i de més de 500 pàgines, que reflecteix el passat i el present del disseny, així com noves propostes vinculades a la ciutat de València i també de la Comunitat Valenciana.

Aquest document, que es va presentar a l’abril, recull, al seu torn, la proposta del programa anual d’esdeveniments que acollirà la ciutat en cas que València siga seleccionada, informen els impulsors de la iniciativa en un comunicat. Juntament amb la memòria, la candidatura va presentar la seua imatge gràfica, dissenyada per Ibán Ramón, reconegut dissenyador gràfic valencià i amb una àmplia i premiada trajectòria darrere.

L’alcalde Joan Ribó ha expressat la seua satisfacció per la “bona recepció” que ha tingut la candidatura de València en la World Design Organisation (Organització Mundial del Disseny -WDO en les seues sigles en anglés-), encarregada de promoure una titularitat que fins ara han recaigut sobre ciutats com Torí (Itàlia) en 2008, Seül (Corea del Sud) en 2010, Hèlsinki (Finlàndia) en 2012, Ciutat del Cap (Sud-àfrica) en 2014, Taipéi (Taiwan) en 2016, Ciutat de Mèxic en 2018 i Lilla (França) que prepara la seua celebració per a 2020.

El primer edil ha assenyalat “la importància que l’economia del coneixement ha de tindre a la nostra ciutat; una aposta que no solament és reputacional, sinó que ha de contribuir a la generació d’ocupació de qualitat, i a establir unes línies de col·laboració amb diferents sectors industrials per a fer de la innovació un senyal característic de la manera de treballar dels valencians”.

Ribó ha explicat que el suport de l’Ajuntament “no ha de limitar-se a la presentació de la candidatura”, perquè “oferir oportunitats a aquests sectors clau en l’economia valenciana no ha de ser un fet puntual, sinó una aposta permanent, com a part essencial de la nostra cultura”.

Així, l’alcalde ha elogiat “la manera de fer dels valencians, combinant tecnologia, innovació i disseny; i l’empenyiment del nou talent juntament amb l’experiència de dissenyadors valencians ja consolidats a tot el món”.

En el ple del passat mes de gener, la corporació va aprovar per unanimitat una declaració institucional que remarcava la finalitat de la iniciativa: que València “no deixe d’avançar cap a l’objectiu de convertir-se en una ciutat cada dia més innovadora, dinàmica, creativa i emprenedora”. Per a això, tots els grups representats en l’hemicicle municipal, amb l’alcalde Joan Ribó al capdavant, van manifestar el seu suport unànime a la candidatura València per a 2022.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 17 =

sagunt a escena 2019
turismo salou