25n
Orgull
Orgull

València celebra "amb èxit" i sense incidents la Missa d'Infants, el primer acte multitudinari de l'últim any

Cañizares remarca la “difícil” situació per la pandèmia i les “múltiples crisis derivades” i lloa la “companyia” de la Mare de Déu

València celebra "amb èxit" i sense incidents la Missa d'Infants, el primer acte multitudinari de l'últim any
09/05/2021 -

València ha celebrat en el matí d’aquest diumenge la Missa d’Infants, presidida pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, en la plaça de la Verge amb motiu de la festa en honor a la Verge dels Desemparats. Es tracta de la primera gran celebració religiosa a Espanya després de la fi de l’estat d’alarma i del primer acte “multitudinari” a la ciutat en l’últim any, el desenvolupament del qual ha sigut “un èxit” per als organitzadors.

L’acte ha comptat amb un aforament de 750 persones i accés limitat, de manera que només han pogut assistir aquelles que comptaven amb acreditació oficial. A més, per a garantir totes les mesures de seguretat, s’ha comptat amb la col·laboració d’uns 70 voluntaris dels Seguidors i els Eixidors, Policia Local, Policia Nacional, Protecció Civil i Creu Roja, en una celebració coordinada des de la Basílica de la Verge i l’Ajuntament de València. Per a això, s’han emprat prop de 900 tanques per a realitzar tot el tancament perimetral de la plaça i carrers adjacents i en un segon cordó per als controls d’accés.

Sobre aquest tema, l’organització de l’acte, el primer “multitudinari” de l’últim any, ha resultat “tot un èxit” i s’ha desenvolupat sense incidents, segons han informat fonts de la Policia Local a Europa Press.

La missa ha estat presidida pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, i ha sigut concelebrada per al voltant de 40 sacerdots, entre ells monsenyors Jesús Murgui i Casimiro López, bisbes d’Orihuela-Alacant i Segorbe-Castelló, respectivament; els auxiliars de València, Javier Salinas i Arturo Ros; l’arquebisbe emèrit de Saragossa, Manuel Ureña; el bisbe auxiliar emèrit de València, Esteban Escudero; i Juan Piris i José Vilaplana, bisbes emèrits de Lleida i Huelva, juntament amb membres del Cabildo Catedralici, el Consell Episcopal i la Capellania de la Basílica.

La celebració en la Plaça de la Verge ha comptat també amb la participació de l’Escolania de la Verge, com és habitual, però enguany, per primera vegada, els escolans han cantat en la Missa d’Infants, en la qual tradicionalment intervé la Coral Juan Bautista Comes acompanyada per l’Orquestra del Conservatori José Iturbi de València, entitats que, a causa de les restriccions d’aforament, no han pogut prendre part.

L’Escolania ha estat dirigida per Luis Garrido i acompanyada a l’orgue per David Morales, organista de la Basílica de la Verge. Entre altres obres, els escolans han interpretat ‘L’Ave Maria’ de Lluis Romeu; l’adaptació de Luis Garrido ‘Oh, Mare de Déu’ de G. F. Händel; dos temes de Josep Climent; ‘Goigs a la Mare de Déu dels Desamparats’ d’Agustín Alamán, amb l’oració escrita per monsenyor Marcelino Olaechea, i l’himne de la Coronació Pontifícia a La nostra Senyora dels Desemparats.

La imatge pelegrina de la Mare de Déu dels Desemparats ha estat, per primera vegada en la història, en la celebració de la Missa d’Infants, situada sota un dosser al costat de l’Altar, on ha lluït el mantell de l’Any Marià Universal, un dels de la Patrona, considerat “històric” pel seu “valor i significat”.

Una altra “peculiaritat” enguany en la celebració és que no ha estat el tradicional tapís de flor, encara que en el seu lloc ha pogut observar-se la vidriera commemorativa de l’Any Jubilar de la Família amb motiu del 5é aniversari de la publicació de l’Exhortació Apostòlica Amoris Laetitia del Papa.

SITUACIÓ “MOLT DIFÍCIL”

Durant la seua homilia, el titular de l’arxidiòcesi de València ha assegurat que estem en una situació “molt difícil no sols per la pandèmia de la COVID, sinó per les múltiples crisis derivades d’ella”, entre la qual destaca la “gravíssima crisi econòmica”, amb xifres “esgarrifoses” de destrucció d’empreses xicotetes i negocis i “la pèrdua de milers de llocs de treball”. Enfront d’això, Cañizares ha assegurat que Jesucrist “està abraçat a tots ells i al costat dels quals pateixen les noves pobreses i les múltiples malalties que sorgeixen aquest món tan volgut per Déu”.

El cardenal arquebisbe ha assenyalat que aquesta situació “crida i interpel·la la consciència dels cristians” de València i ha recordat la creació de la Fundació diocesana Pauperibus, a favor dels pobres, i la comissió diocesana per a l’Ocupació, unes iniciatives en curs en la diòcesi i que ha animat a “assumir entre tots amb ajuda de nostra Mare de Déu Dels Desemparats, sempre lligada a les necessitats dels valencians”.

En eixe sentit, ha exhortat a “ser misericordiosos i fer quant puguem pels aturats, pels que han perdut el seu treball, que tants drames estan causant” i que “tots junts, amb caritat, generositat i veritat, col·laborem units en la mesura de les nostres possibilitats”.

“La diòcesi se suma posant en vigor una comissió plural i multidisciplinària per a l’ocupació i la regeneració social i a favor de l’ocupació digna i una fundació per a atendre els pobres en les seues necessitats més peremptòries, integrada per cristians compromesos lliures”, ha destacat.

“TENDRESA I AMOR” DE LA MARE DE DÉU

Així mateix, l’arquebisbe ha agraït a la Mare de Déu Dels Desemparats la seua “mirada de tendresa, amor, consol, perdó i misericòrdia”, especialment ara en els moments de pandèmia quan “més la necessitem” i davant la qual el poble valencià “vibra i no mor la seua fe per Ella”.

“La presència de la Verge dels Desemparats, Mare de tots, és reconfortadora i sentim la seua companyia i maternitat ara en la pandèmia, quan més necessitem d’Ella. En totes tempestats i dificultats, temps de fam i de pesta i en moments de desemparament, el poble valencià acudim a Ella perquè és la nostra protecció, el nostre únic remei, i el nostre refugi”, ha pronunciat.

En les seues paraules, que ha dirigit en castellà i valencià, el cardenal Cañizares ha dedicat un record “especial” a tots aquells valencians i devots que, per les circumstàncies aquest any de la crisi sanitària, no han pogut acostar-se a la plaça de la Verge, i ha assegurat que la Patrona està “amb tots”.

“La comunitat cristiana, enmig de la tristesa del moment, viu amb alegria desbordant aquest dia dedicat a la seua Patrona, estimadíssima, i en el més profund i íntim del cor de cadascun de nosaltres sorgeix la súplica dirigida a Ella: Queda’t amb nosaltres!”, ha postil·lat.

“Jesús s’identifica amb els malalts i els pobres, els febles, els que tenen gana o set, els que no tenen sostre, els desnonats, immigrants, privats de llibertat o han perdut el seu lloc de treball, els que moren perseguits per la seua fe, o en les pasteres que solquen la mar buscant una situació millor”, ha indicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 1 =