25n
25N
25N

València estudia el model d’emergències socials i d’atenció a les persones sense llar de Sevilla

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, es reunix amb el seu homòleg de Sevilla, Juan Manuel Flores

València estudia el model d’emergències socials i d’atenció a les persones sense llar de Sevilla
27/01/2020 -

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, està de visita de treball en Sevilla per a estudiar el funcionament de la Unitat Municipal d’Intervenció en Emergències Socials (UMIES) de la capital andalusa, un recurs que equival al Servici d’Atenció a Urgències Socials (SAUS) de València.

Així, la regidora Lozano ha anunciat que l’Ajuntament vol ampliar el servici d’atenció a emergències socials a les 24 hores durant este mandat, ja que a dia de hui sols cobrix les hores que els Centres Municipals de Servicis Socials estan tancats. De fet, una de les idees que es baralla és que el nou alberg per a persones sense sostre que està previst construir este mandat i que obrirà les seues portes en el cèntric carrer de Maria Llàcer, puga estar gestionat directament des del SAUS, de forma que se centralitzen els recursos i es puga donar una resposta més àgil, ràpida i integral a les urgències socials.

“Si bé en el passat mandat l’Ajuntament ja va introduir millores en el SAUS i va incrementar els materials i els equipaments, així com la millora del vehicle amb una escala elèctrica lateral i l’augment de les seues places, fins a un total de nou; i va introduir un vehicle extra de cinc places a disposició del SAUS tot l’any, volem continuar ampliant les dotacions d’este important recurs municipal”, ha dit Lozano.

Isabel Lozano va visitar anit un centre d’alta tolerància, i este matí ha mantingut una reunió de treball amb el regidor sevillà de Servicis Socials, Juan Manuel Flores. Després ha visitat un alberg municipal de 184 places i esta vesprada prosseguirà la visita al centre “Puertas Abiertas”, un altre centre d’alta tolerància que, en este cas, està obert les 24 hores del dia.

“L’objectiu que tenim des de la regidoria de Servicis Socials és el d’estudiar altres models d’èxit en l’atenció a les persones sense llar i, així, poder aplicar determinats conceptes a la nostra ciutat que ens permeten avançar en recursos socials més complets i que presenten la millor atenció possible als col·lectius més vulnerables de la ciutat”, ha conclòs Lozano.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 4 =