caixa popular

València en Comú carrega contra l'adjudicació de les obres de la V-21 a OHL

A la fi del passat mes, el ministeri de foment va adjudicar les obres d’accés nord, V.21, a l’empresa OHL, la qual té al seu principal accionista i a alguns dels seus directius implicats en diversos casos de corrupció d’entre els quals destaca l’operació Lezo

València en Comú carrega contra l'adjudicació de les obres de la V-21 a OHL
13/04/2018 -

A finals del passat mes de març, el ministeri de Foment va fer pública l’adjudicació de les obres de l’ampliació de la V-21, per a les quals l’empresa escollida rebrà entorn a 20 milions de diners públics. Des de la plataforma València en Comú han mostrat en reiterades ocasions el seu rebuig a una instal·lació que consideren innecessària i que, segons la plataforma, “respon més a una lògica de gastar els diners públics en empreses de amiguets, com és el cas de OHL”.

La formació denuncia que aquesta empresa ha sigut implicada en trames com l’operació Lezo, on, juntament amb altres constructores va ser beneficiada de contractes d’obres públiques a canvi de finançar al partit popular madrileny. A més, segons un comunicat de la plataforma, OHL va ser la que va rebre el major import: 58,2 milions en tres contractes de manteniment de carreteres a Madrid, León i Granada. “No és la primera vegada que aquesta companyia es veia embolicada en trames forjades amb institucions controlades pel PP, ja que s’acusa a Javier López Madrid, gendre del fundador i “compi yogui” de la reina Letizia, de portar-se una comissió il·legal de més de 3 milions d’euros per unes obres en el metro de Madrid”, recorden a València en Comú.

“Quan dèiem que aquesta innecessària infraestructura responia més a una lògica de “capitalisme de amiguets” que a una vertadera necessitat d’ampliar els accessos, ens referíem precisament a açò”, diu el comunicat, per a afegir posteriorment que “empreses que han sigut implicades en casos de corrupció amb governs del PP segueixen sent adjudicatàries d’obres públiques per part de membres d’aqueix partit”.

“També hem escoltat aquestes setmanes a Juan Carlos Moragues, delegat del Govern, dir per a justificar est desdoblegue, que “la gent necessita arribar a València per molts motius”, com si l’única forma d’arribar a la ciutat fóra utilitzant el cotxe”. “El vehicle més contaminant i que és probablement el responsable que els nivells de contaminació en la ciutat estiguen augmentant”, defensen.

Des d’aquest grup polític consideren que cal prioritzar altres mitjans de transport que causen un menor impacte ecològic i siguen més sostenibles, com la bicicleta, l’ús de la qual s’està augmentant tal com demostra l’increment d’un 20% en l’ús de l’anell ciclista i el descens de la utilització del vehicle privat, la qual cosa mostra una tendència creixent a ser més respectuosos amb l’entorn. Un entorn, el de l’horta, que veuria destruïts 80.000 metres quadrats amb l’ampliació de la V-21.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 20 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC