25n
25N
25N

València en Bici creu que l'ordenança de mobilitat "es queda curta" per a les necessitats de la ciutat

València en Bici creu que l'ordenança de mobilitat "es queda curta" per a les necessitats de la ciutat
30/01/2019 -

València en Bici ha assenyalat que comparteix la “necessitat de renovació” de l’ordenança de circulació de l’Ajuntament de València –que es modificarà per a aprovar una de mobilitat–, encara que considera que la nova proposta “es queda curta” per a respondre a les necessitats de mobilitat de la ciutadania.

L’entitat ha criticat en un comunicat que el grup social que no disposa de l’automòbil queda “marginat en el seu accés a béns d’interés”, a més de destacar que els automòbils generen uns impactes “molt nocius per a les persones, l’economia i la naturalesa”, com la sinistralitat viària, el soroll o el canvi climàtic.

“En correspondència amb la major sensibilitat social, procedeix una ordenança que pretenga regular el trànsit evitant aquests impactes i afavorint les maneres més actives de desplaçar-se, així com una recuperació de l’espai per a les persones”, ha demandat, encara que considera que aquesta regulació “no és suficient per a garantir ni la seguretat viària, ni un espai lliure d’impactes ambientals, ni perquè els diferents col·lectius socials puguen accedir a les seues destinacions per a satisfer les seues necessitats o interessos legítims”.

En aquest context, València en Bici ha apuntat que la “clau” de la mobilitat no està en els mitjans –el transport–, sinó en els objectius, com arribar o accedir. “Aquesta ordenança millora les condicions de vianants, ciclistes, patinadors i permet racionalitzar millor l’ús del cotxe, la qual cosa suposaria una millora en la regulació de la circulació i els seus impactes ambientals, però no aconsegueix millorar substantivament la mobilitat de les persones, vistes aquestes pel que són i no pels mitjans de desplaçar-se”, ha asseverat.

Així mateix, ha demanat que es tracte la mobilitat infantil, als centres escolars, al treball, la de les persones amb mobilitat reduïda, així com introduir la perspectiva de gènere i considerar les necessitats de desplaçament de les persones que es dediquen a la cura i l’atenció familiar i de la llar.

“L’ajuntament de València s’ha animat a fer un pas per a millorar una ordenança de circulació i les diferents formes de desplaçament. No obstant això, la seua proposta no sembla que vaja a aconseguir l’objectiu de garantir la mobilitat de les persones diverses que viuen a València o ens visiten”, ha lamentat.

L’associació ha ressaltat que han treballat per a elaborar una proposta d’ordenança de mobilitat “més integral, encara que segur que millorable”, pensant en la mobilitat de les persones, que voldrien que fora “objecte de debat públic i de consideració per part del consistori”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =