25n
25N
25N

L'Ajuntament de València desactiva el protocol de contaminació en normalitzar-se el nivell d'arena en suspensió

L'Ajuntament de València desactiva el protocol de contaminació en normalitzar-se el nivell d'arena en suspensió
28/01/2020 -

L’Ajuntament de València ha desactivat el protocol de contaminació per pols africana que es va decretar dissabte passat ja que ja s’han normalitzat els nivells d’arena en suspensió, segons ha informat el consistori.

La Delegació de Qualitat de l’Aire de l’Ajuntament de València va activar aquest dissabte el Protocol de mesures a adoptar durant els episodis d’alta contaminació per pols africana, ja que durant diversos dies s’han incrementat els nivells com a conseqüència del temporal.

No obstant açò, atés que els nivells d’arena en suspensió ja s’han normalitzat en la ciutat l’Ajuntament ha desactivat l’alarma, segons les mateixes fonts.

Les causes d’aquest increment de pols d’aquests dies passats estan en la borrasca ‘Glòria’ que va afectar aquesta setmana la Comunitat Valenciana i que procedia del nord d’Àfrica i sobre el Marroc, que ha generat una llengua de pols del desert que s’ha orientat cap al Mediterrani occidental i afecta ara l’est peninsular.

Les intrusions saharianes són masses d’aire que arriben al nostre espai geogràfic procedents del Nord d’Àfrica i que contenen una gran quantitat de partícules en suspensió en la seua majoria d’origen natural, com calcita, òxid fèrric, quars, minerals d’argila i unes altres.

S’originen per tempestats d’arena en el Sahara que aconsegeuixen elevar a l’atmosfera grans quantitats de pols i arena que poden ser transportades a llargues distàncies pel vent. Encara que la major part d’aquesta pols africana està formada per partícules relativament grans (de la fracció superior a deu micres), les intrusions de pols sahariana augmenten els nivells de partícules en suspensió PM10 i PM2.5, i poden durar diversos dies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − quatre =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa