25n
25N
25N

València delimita zones per al foment de la biodiversitat als jardins

València delimita zones per al foment de la biodiversitat als jardins
05/05/2020 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que «ara és un bon moment per canviar el paradigma de la jardineria urbana i avançar cap a jardins més naturals que són igual de bonics i amb els quals fomentem la biodiversitat». Campillo explica que un dels avantatges d’aquest tipus de praderes és que necessiten menys manteniment, «la gespa convencional que ara plantem té un manteniment intensiu al llarg de l’any perquè cal segar freqüentment, mentre que amb aquesta praderia més natural el manteniment és menor i podem dedicar més recursos a altres parts dels jardins».

Segons el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, durant el període de confinament més estricte en València, els treballs de jardineria han baixat d’intensitat i això ha provocat que en algunes praderes dels jardins de la ciutat han crescut de manera natural flors i plantes que atrauen insectes pol·linitzadors beneficiosos per la seua acció com a fauna útil per al control de plagues i millora dels ecosistemes urbans. «Aprofitant aquesta situació hem decidit conservar-les en aquest estat per fomentar la biodiversitat de València».

En totes aquestes zones per al foment de la biodiversitat, l’Ajuntament instal·larà cartells informatius per tal d’informar a la població. Per part del Servici de Jardineria Sostenible s’han seleccionat 14 àrees verdes que sumen una superfície total de 75.000 m2 de gespes ornamentals que a partir d’ara moment es gestionaran de manera diferenciada. En concret es farà un seguiment mensual per avaluar els resultats en Jardins del Reial, Enginyer Fausto Elio, Passeig Albereda, Pio Baroja i la rotonda del Parotet.

També per part de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins s’està treballant en aquest projecte naturalitzant diversos prats al llarg del Jardí del Túria, el més extens de la ciutat. En concret, s’implantaran quatre zones de naturalització en els trams III, VIII, XIV i XVI, que se sumaran al prat silvestre situat al costat del pont de Serrans (Tram VI), que s’ha convertit aquestes últimes setmanes en una explosió de flors silvestres.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha valorat que amb aquest tipus d’iniciatives s’aconsegueixen espais naturalitzats i de biodiversitat, en el qual pot desenvolupar-se una vegetació canviant que contrasta amb l’aspecte retallat dels prats de gespa i enriqueix el paisatge urbà. «L’objectiu és fomentar un entorn saludable, conservar i millorar la biodiversitat funcional urbana i mantenir l’equilibri dels processos naturals dels parcs i jardins de la nostra ciutat».

Més informació

1 Comentari

  1. Daniel
    Daniel maig 27, 17:11

    Esto no es más que una excusa para dejar mantener los parques y jardines en unas condiciones decentes

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =