25n
25N
25N

València defensa l'única candidatura espanyola per a convertir-se en la Capital Europea de la Innovació 2020

Quatre especialistes han defès hui davant la Comissió Europea la candidatura de València, que opta a convertir-se en Capital Europea de la Innovació 2020

València defensa l'única candidatura espanyola per a convertir-se en la Capital Europea de la Innovació 2020
04/09/2020 -

La candidatura de València per convertir-se en la Capital Europea de la Innovació 2020 ha sigut defesa hui per un equip de tècnics que s’han donat cita a Las Naves. L’alcalde de València Joan Ribó, acompanyat del regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana, ha assistit a esta trobada, on ha manifestat, la importància d’aquesta candidatura per a la ciutat: “la innovació està present en qualsevol lloc, com als telèfons intel·ligents que utilitzem cada dia o en els aparells que ens fan la vida més fàcil. Eixa innovació està present també en les infraestructures de la ciutat i hui l’hem prestat a Europa”. De fet, ha aclarit el primer edil, “València, l’única ciutat espanyola triada per optar a este nomenament ha sigut elegida per la seua estratègia, un model exportable a tot Europa”. L’equip tècnic que hui ha defés telemàticament la candidatura de València davant la Comissió Europea ha estat conformat per la Cap de Gabinet de la Secretària General d’Innovació del Govern d’Espanya, Elisa Rivera; el Cap de Servici d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Fermín Cerezo; el sudirector de Las Naves, David Rosa; i la responsable de projectes europeus de Las Naves, Gema Roig.

Després de la defensa de la candidatura de València per a ser Capital Europea de la Innovació, “repte amb què col·laboren molts sectors econòmics i socials i diferents àrees de govern», l’alcalde, Joan Ribó, ha recordat «altres moments», com «quan ens van nomenar Capital de l’Alimentació o, l’any passat, quan estàvem nerviosos per a veure qui era la Capital Mundial del Disseny 2022”. Tot i encara el nomenament està complicada: “competim amb ciutats molt grans i avantguardistes i és la primera volta que ens presentem. Potser ens servisca per aprendre de cara al futur”.

Per a Joan Ribó, «este és un altre pas en eixa direcció». D’esta manera, ha destacat que «Missions és un objectiu general on es projecta tota la innovació, la investigació i el treball conjunt», i ha qualificat el projecte com «una manera molt bona de plantejar les coses, ja que a vegades es critica la innovació i investigació perquè no arriba a la gent i ací ho fem a l’inrevés, preguntem a la gent què vol canviar i innovar i a partir d’ací ens marquem un gran objectiu». «Es tracta d’una estratègia que d’alguna manera ha començat a desenvolupar la Unió Europea, però que ací a València tenim molt avançada».

Per la seua banda, el regidor d’Innovació, Carlos Galiana, ha destacat que la candidatura de València per a convertir-se en la Capital Europea de la Innovació, ha afegit suports fins a poder parlar d’una candidatura de tota la ciutat, «que era una de les coses que demandava la Unió Europea».

L’edil ha remarcat que «l’estratègia ‘Missions València 2030’ és un projecte de ciutat a llarg termini i que, al costat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, no és flor d’un dia, sinó fruit d’una gran faena». Sobre els terminis a seguir, el regidor ha explicat que la setmana vinent “sabrem que 6 ciutats passen a la gran final” i que a la fi d’este mes de setembre es coneixerà la ciutat que serà Capital Europea de la Innovació.

El regidor d’Innovació ha valorat el projecte que València està desenvolupant en l’actualitat amb la finalitat «d’ajudar els més majors a continuar vivint amb autonomia a les seues cases, s’està monitorant a 500 llars a la ciutat i hi ha 1.500 persones implicades».

Una innovació gràcies a la qual també s’està treballant, tal com ha explicat Galiana, «en la reducció del plàstic per a cuidar les platges o en la cura de la qualitat de l’aire». Pel que respecta a Las Naves, el regidor ha subratllat que «tenim l’única acceleradora pública que el que fa és agafar idees o portar a emprenedors i emprenedores per a ajudar-los, els ajudem i monitorem per a fer des d’aplicacions fins a prototips per exemple». Un centre d’innovació del qual Galiana ha destacat que «estem guanyant premis en l’àmbit nacional».

L’alcalde Joan Ribó ha destacat l’ampli consens que ha generat esta iniciativa entre institucions públiques, empreses privades, entitats socials i ciutadania, així com entre partits polítics. De fet, a més del mateix alcalde i el regidor d’Innovació, també han estat presents en l’acte de hui la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, el regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, la regidora d’Empreniment i Innovació Econòmica, Pilar Bernabé, i els portaveus del Grup Municipal Popular, María José Català, i de Ciutadans, Fernando Giner. Tant Català com Giner han defensat la importància de la candidatura per a la ciutat de València. “Estarem a les decisions importants” ha dit la portaveu del PP.

Durant la defensa desenvolupada per este equip tècnic, també hi ha hagut representació institucional de la Secretària General d’Innovació del Govern d’Espanya, Teresa Riesgo. A més hi han estat la comissionada de la Generalitat Valenciana per a l’estratègia d’Intel·ligència Artificial i la Covid-19, Nuria Oliver; i junts als responsables municipals hi han assistit el subdirector d’emprenedoria a València Activa, Javier Mateo, i la directora del centre d’innovació Las Naves, Marta Chillarón.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 11 =