25n
25N
25N

L’estrena del nou espectacle de Valencia Dancing Forward i la festa d’aniversari de Ràdio Malva inauguren la temporada del TEM

L’estrena del nou espectacle de Valencia Dancing Forward i la festa d’aniversari de Ràdio Malva inauguren la temporada del TEM
14/10/2019 -

Després del pas del Festival Mostra Viva del Mediterrani, el TEM arranca oficialment la temporada esta setmana amb una de les disciplines fonamentals a la seua programació, la dansa.

El 19 de octubre, Valencia Dancing Forward estrena al teatre del Cabanyal el seu nou espectacle, VDF2019. Composat per cinc peces coreogràfiques de diferents autors, que van del repertori clàssic al contemporani, l’espectacle està interpretat per dotze joves ballarins estatals i europeus, acabats de llicenciar de les millors escoles de dansa.

“Valencia Dancing Forward va nàixer com una associació per a difondre i fomentar esta disciplina de les arts escèniques”, assenyala Joan Crespo, un dels responsables del projecte. “Una de les línies d’acció era crear una companyia de dansa en la que es pogueren integrar cada any nous talents per a que tingueren una passarel·la al món professional, una oportunitat d’exhibir les seues capacitats”, explica Crespo.

En esta labor de donar visibilitat a joves promeses els ajuden destacats coreògrafs. En VDF2019 han comptat amb Laura Bruña, professora invitada al suïs Ballet Basel, amb una carrera com a intèrpret fonamentalment desenvolupada a Anglaterra, on va estar nominada als National British Dance Awards com millor solista (2008). També participa Clara Barberá, nominada com millor ballarina revelació pel Cercle de Crítics Britànics (2007), i antiga integrant de l’English National Ballet, on a més va donar els seus primers passos com a coreògrafa, transitant des d’allò clàssic fins al contemporani.

Altra de les creacions que formen part del programa que obri la temporada del TEM arriba de la mà de Led Silhouette, una emergent formació basca que, en poc més de tres anys d’investigació sobre noves formes de moviment i apoderament social a través de la dansa, ha aconseguit residències en espais com ara la seu de la Companyia Nacional de Dansa, a més de participar als festivals 10 Sentidos i DNA, entre d’altres.

S’integra en el programa una coreografia de Javier Monzón, jove intèrpret i coreògraf que desenvolupa una carrera en solitari, després del seu pas pel Centre Nacional de Dansa i d’altres destacades formacions.

Completa VDF2019 una de les creacions del britànic Ihsan Rustem, amb una interessant carrera internacional que actualment l’ha portat a la NW Dance Project en Portland (EE.UU) i que inclou projectes a Suïssa, Montreal, Xile o Dinamarca.

El cos de ball encarregat de portar a les taules estes coreografies està format per Raúl Abentin, Peter Dzubera, Antonio Morillas, Mar Gómez, Ariadna Jordán, Vicent Muñoz, Esther López, Giullia Prioretti, Andrea Puig i Mireia Reyes. El TEM recolza amb esta apertura de temporada a esta nova fornada de ballarins, heterogènia en procedències i estils, llesta per a alimentar l’escena de la dansa.

EL TEM ACULL LA FESTA PER L’ANIVERSARI DE RÀDIO MALVA, LA VEU DELS POBLATS MARÍTIMS DURANT 20 ANYS

Aprofundint les activitats paral·leles amb les què el TEM estreta llaços amb el districte on s’assenta, el dissabte 19 d’octubre transforma el seu hall en un espai per a la celebració de la Festa d’aniversari de Ràdio Malva, emissora dels Poblats Marítims des de 1999, quan un grup de veïns va posar en marxa dit projecte amb un primer emissor de baixa potència.

Des d’aleshores, el barri, la comunicació i el propi equip de Ràdio Malva han evolucionat. Una trajectòria que compleix 20 anys i que, recolzats pel TEM, van a celebrar amb gastronomia, música en viu i cabaret.

L’esdeveniment inclou la retransmissió en directe des de La Pilona, la cafeteria del teatre, y tindrà a La Diva com mestra de cerimònies.

A més, la banda eivissenca Flordhiguera interpretarà en viu la seua fusió de cúmbia amb ritmes llatins i del món, transformant clàssics i aportant composicions pròpies en un refrescant concert. La vetlada es completa amb el show feminista de Las Penkoletas Sisters, qui barregen música electrònica i humor amb un reivindicatiu discurs.

La festa és d’accés gratuït per a majors de 18 anys i fins a completar l’aforament. Les invitacions poden arreplegar-se des del dimarts en la taquilla del centre cultural, mostrant el DNI per a retirar dues per persona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 8 =