25n
Orgull
Orgull

València dóna suport al talent cleantech en la huitena edició del ClimateLaunchpad

Pilar Bernabé: “Volem que València siga referent en matèria d’innovació, tecnologia, sectors emergents i lluita contra el canvi climàtic”

València dóna suport al talent cleantech en la huitena edició del ClimateLaunchpad
27/06/2021 -

L’Ajuntament de València, a través de València Activa i VLC Tech City, torna a donar suport a l’emprenedoria verda en la nova edició del ClimateLaunchpad, el concurs d’idees cleantech més gran del món impulsat per AVAESEN i EIT Climate KIC que té per objectiu desbloquejar el potencial de les tecnologies netes del món per a abordar el canvi climàtic.

“Volem que València siga referent en matèria d’innovació, tecnologia, sectors emergents i lluita contra el canvi climàtic, per això donem suport a esdeveniments com el ClimateLaunchapad”, ha destacat Pilar Bernabé, responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ús de l’Ajuntament de València.

A més, la regidora Pilar Bernabé ha destacat l’aposta del consistori per fer costat al sector de les energies, de l’emprenedoria cleantech. “València s’està posicionant com una autèntica Climate IArea en l’àmbit europeu. Som una ciutat amb un ecosistema fort i especialitzat en el qual es creen i creixen solucions per a millorar el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic; per això donem suport a esdeveniments com aquest i treballem de la mà d’entitats com AVAESEN i EIT Climate KIC i treballem en xarxes com a Global StartupCities, reafirmant-nos com una ciutat compromesa en la lluita contra el canvi climàtic i sent reconeguda com a líders en l’àrea d’innovació climàtica”.

Per part seua, Bianca Dragomir, directora general d’Avaesen, ha indicat que “Climate-Launchpad ens permet mantenir un contacte constant amb la comunitat emprenedora més innovadora, i ser-los d’utilitat en connectar-los amb l’ecosistema inversor i d’empreses del sector d’energia, aigua o Smart city dels quals ja han eixit col·laboracions molt profitoses, des del punt de vista empresarial i d’impacte en la societat”.

Sobre ClimateLaunchpad i EIT Climate-KIC

ClimateLaunchpad està impulsat per AVAESEN en tota Espanya, i secundat per EIT Climate-KIC. Ajuda als aspirants a emprenedors a convertir les seues idees de tecnologies netes en negocis globals. Energies renovables, alimentació i agricultura, aigua, transport, tecnologia industrial o qualsevol altra manera d’abordar el canvi climàtic.

El 30 de juny des que celebra la final nacional de ClimateLaunchpad, en la qual participaran startups que treballen per a mitigar el canvi climàtic.
Els equips s’han format en un ‘boot camp’ i en diverses mentories individuals on han posat a prova la seua idea, han aprés com millorar el producte, la gestió, el llançament al mercat o el màrqueting d’aquesta.

De la desena d’equips que competeixen en la final en línia del 30 de juny, dos són de València, altres dos de Madrid i un de Castelló, Alacant, Barcelona, Terol, Múrcia i Granada.

Així doncs, el talent valencià queda representat pels valencians Greenspot i per Cudle. L’equip de Greensport cerca llançar al mercat una app de mobilitat, a través de la qual es reserven places d’aparcament en la via pública. D’aquesta manera s’evitarien anualment llançar a l’atmosfera tones de CO₂ produïdes pels vehicles que van buscant aparcament. I el grup de treball de Cudle, amb una idea de decoració basada en el lloguer de mobiliari que permet donar més d’una vida a cada moble.

Els tres primers de tots els països competidors presentaran les seues idees en una final regional i els millors equips avançaran a la gran final mundial l’octubre de 2021.

La fórmula de ClimateLaunchpad ha demostrat ser un èxit per a convertir idees en startups que han arribat al mercat. En les set edicions anteriors més de 60 startups s’ha convertit en negocis en tota Espanya després del seu pas per ClimateLaunchpad. Hui empreses d’alt component tecnològic són referents en el sector, com Aerox, Navlandis, Matter, Eogu i Yased o Bioforward.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 4 =