25n
25N
25N

València impulsa que la ciutadania es felicite les festes amb postals que redescobreixen els barris

València impulsa que la ciutadania es felicite les festes amb postals que redescobreixen els barris
01/12/2020 -

L’Ajuntament de València ha impulsat una campanya per a valorar els barris de la ciutat, reflectits en deu postals il·lustrades per deu professionals valencians. “Amb aquestes postals, que es poden enviar a través de la web www.greetingsfromvalencia.com la ciutadania pot felicitar les festes, al mateix temps que rendirà un homenatge a eixos espais que, durant la pandèmia, s’han convertit, com mai abans, en el principal espai de convivència”, tal com ha explicat hui el regidor delegat de Turisme, i president de la Fundació Visit València, Emiliano García.

“Gràcies a aquesta iniciativa, denominada ‘Greetings from…’, i llançada per Visit València i la Capital Mundial del Disseny 2022, els valencians i valencianes es poden enviar postals entre barris per a reemplaçar les abraçades que no podem donar-nos”, ha manifestat el regidor durant la presentació d’aquesta campanya, acte en el qual també ha participat la presidenta de l’Associació València Capital del Disseny, Marisa Gallén, i la dissenyadora Virginia Lorente.

Emiliano García ha explicat que “amb aquest objectiu s’han editat 50.000 postals, així com pòsters de les il·lustracions que poden trobar-se en els punts d’informació de Visit València”. En el marc d’eta campanya també s’ha editat un vídeo on els il·lustradors i il·lustradores compten la seua participació i l’esmentada web, per a accedir a les postals en format virtual.

“Venim d’uns mesos complicats, en els quals les relacions socials i familiars s’han limitat enormement i s’han restringit els desplaçaments. Els nostres barris s’han convertit en els nostres límits territorials, i hem tingut la sort de redescobrir-los durant el confinament, establint nous vincles o afermant els que ja teníem”, han coincidit Emiliano García i Marisa Gallén.

En esta campanya, que proposa una manera de demostrar l’afecte a través del correu postal i la tradicional felicitació nadalenca, han participat deu il·lustradors i il·lustradores de la Comunitat Valenciana que han reflectit els deu barris de la ciutat de València. Concretament, Memosesmas ha il·lustrat Poblats del Nord; Víctor Visa, l’Eixample; Pablo Caracol, els Pobles de l’Oest; Elisa Martínez s’ha encarregat d’Extramurs; Jordi Bestiola, de Trànsits; Tania Vicedo ha dibuixat Patraix; mentre que Juárez Casanova ha il·lustrat Poblats Marítims; Lluna Pa, Exposició; Calpurnio, Ciutat Vella; i Virginia Lorente, els Pobles del Sud.

En nom de tots ells i elles, Virginia Lorente, creadora de la iniciativa, ha manifestat que “enguany ha sigut molt especial, molt diferent, i ens han limitat tant la llibertat de moviment, les relacions socials, que s’ha generat una resposta social a través del disseny”. “Per a mi, la postal és aqueix símbol d’unió, de dir-li a la gent que la vull, que seguisc al seu costat malgrat tot. I aquesta campanya recupera el caràcter evocador de la postal com mig emocional, reivindicant així l’afecte, l’afecte i el fet de rebre una postal per part d’algú volgut”.

Per part seua, la presidenta de l’Associació València Capital del Disseny, Marisa Gallén, ha recordat que aquesta entitat va rebre aquesta idea en l’anomenada a projectes pública que va realitzar al juliol, “i ens va encantar per la seua capacitat de conjugar creativitat, emotivitat i ciutat en una mateixa campanya. Una manera de donar a conéixer que València serà Capital Mundial del Disseny en 2022 i fer-ho mostrant la ciutat com un espai a redescobrir”.

El regidor Emiliano García, ha ressaltat “l’indubtable vincle emocional, que sens dubte generaran aquestes postals, se suma el valor de la imatge que projecta alguns dels espais més representatius de cada barri”. ‘Greetings from…’ ens permet presentar València des del punt de vista dels il·lustradors, que amb gran talent han captat l’essència de cadascun d’ells fent-nos sentir identificats”. “En enviar aquestes postals, els valencians i valencianes estarem felicitant les festes enviant una part de nosaltres mateixos: el nostre barri al qual, en aquests dies, ens sentim més lligats que mai”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − tres =