25n
25N
25N

L'Ajuntament contracta d'emergència un recurs per a allotjar 15 persones drogodependents sense llar i prestar-ne atenció diürna a altres 50

Isabel Lozano: “València té allotjades 778 persones sense llar en tot un desplegament de recursos públics sense precedents”

L'Ajuntament contracta d'emergència un recurs per a allotjar 15 persones drogodependents sense llar i prestar-ne atenció diürna a altres 50
30/03/2020 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Servicis Socials dirigida per Isabel Lozano, ha contractat hui un nou servici per allotjar 15 persones sense llar i atendre’n diàriament 65, majors d’edat i consumidores de drogues, amb malalties mentals o tractament de VIH, al Centre d’Intervenció de Baixa Exigència per a drogodependents (CIBE), que gestiona la Fundació Salut i Comunitat, per un preu total de 20.849,6 euros, per al pròxim mes.

El servici d’allotjament es prestarà de 21 a 10 hores i de 16 a 18 hores, de dilluns a divendres. Els caps de setmana l’horari s’amplia de 10 a 18 hores, de matí, i nocturn, de 21 a 10 hores. En l’horari diürn tindrà capacitat per atendre 65 persones.

Les prestacions que es faciliten en aquest nou recurs són les de dutxa, descans en butaques relax, alimentació, bugaderia, taquilles, atenció social, atenció sanitària, activitats d’oci: tallers, videofòrum, ús d’ordinadors, televisió, wifi lliure i biblioteca i, també, provisió de tabac.

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha posat en valor “la importància de l’atenció a unes persones que, per la seua situació d’addiccions i salut, tenen moltes més dificultats per accedir a recursos d’allotjament que estem activant”. Per altra banda, ha destacat que “a diferència del protocol que s’està seguint en altres grans ciutats, a València estem generant diversos espais d’allotjament, amb habitacions individuals i equips professionals diferents, per minimitzar el risc de contagi de la malaltia i on cada recurs s’està assignant al centre de salut de zona per fer també un seguiment mèdic de les persones allotjades”.

Lozano ha fet balanç del nombre de places que hi ha hui en dia per a persones sense sostre “que està en constant increment, ja que dia darrere dia incloem nous recursos públics que anem contractant des de l’Ajuntament, amb els quals es dóna una atenció integral, amb servici de menjador, dutxes, oci, etc. Es tracta d’un desplegament de recursos públics en aquest sentit que mai abans s’havia fet”.

Actualment, l’Ajuntament de València compta amb 778 places d’allotjament per donar resposta a la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Els recursos urgents que ha contractat la Regidoria de Servicis Socials fins al moment són la residència per a esportistes d’elit de la Petxina, l’hostal Stella Maris (plaça del Tribunal de les Aigües), hostal La Barraca (passeig de Neptú), Convent de Torrent i el CIBE contractat hui, a Patraix. La regidoria continua rastrejant possibles recursos per continuar incrementant l’oferta de places.

Per últim, la regidora Lozano ha recordat que “un dels nostres objectius en aquest mandat és la construcció del primer alberg municipal per a persones sense sostre. Un recurs que la ciutat de València no té, a diferència de moltes altres ciutats de l’estat espanyol, que compten amb albergs municipals des de fa molts anys. Ja tenim localitzat l’espai on anirà ubicat i esperem poder comptar al llarg d’aquest mandat també amb aquest espai, que incrementarà el nombre de places per atendre al col·lectiu de sense sostre a València”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =