25n
25N
25N

L'Ajuntament de València comença la modificació de planejament que permetrà construir la biblioteca de la Malva-rosa

Se situará entre les avingudes dels Tarongers, de la Malva-rosa, i carrer del Pare Antón Martín

L'Ajuntament de València comença la modificació de planejament que permetrà construir la biblioteca de la Malva-rosa
17/02/2021 -

La Junta de Govern aprovarà divendres l’Avaluació Ambiental de la modificació de planejament que permetrà construir una nova Biblioteca en el barri de la Malva-rosa, “després de l’acord al qual ha arribat la delegació d’Urbanisme amb el propietari de la parcel·la situada entre les avingudes dels Tarongers, i de la Malva-rosa, i carrer del Pare Antón Martín”, que ha anunciat hui la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

Ho ha explicat durant la reunió telemàtica que ha mantingut junt amb la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, i l’Associació Amics de la Malva. “L’acord entre la delegació de Desenvolupament i Renovació Urbana i el propietari de la parcel·la, permetrà que l’antic solar de la DGT es convertisca en un nou espai de trobada per a les seues veïnes i veïns que comptarà amb una nova biblioteca, un nou carrer per als vianants i una nova edificació”, ha remarcat la vicealcaldessa.

Projecte de la nova biblioteca de la Malva-rosa.

Dins d’aquest sòl dotacional que l’Ajuntament adquirirà, es treballarà en la línia de modificació de planejament que done cabuda a un ús privatiu d’habitatge en el tancament de la meitat nord de l’illa de cases (2.364.820 m²), tapant les mitgeres, així com una zona verda (1000 m²) entre el carrer Pare Antón Martí i avinguda Malva-rosa i tancant la meitat sud, l’edifici destinat a equipació pública (320.920 m²), és a dir, la biblioteca que ocultarà també les mitgeres existents. Aquestes actuacions comptaran amb un pressupost d’1.658.710,98 €.

“Este divendres va la Junta de Govern Local l’avaluació ambiental de la modificació de planejament que permetrà el canvi en el PGOU per a poder comptar amb el sòl i poder iniciar els passos del projecte de construcció d’aquesta nova Biblioteca” ha assenyalat la vicealcaldessa.

“Anem fent passos decidits per a aconseguir donar resposta a esta reivindicació històrica i poder anar avançant en un projecte tan important per a les veïnes i veïns de la Malva-rosa” ha afegit Sandra Gómez.

Per part seua, la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha destacat que “la construcció del nou espai cultural en el barri de la Malva-rosa és el projecte més important del manat relacionat amb l’ampliació de la xarxa de biblioteques municipals, una demanda veïnal a la qual estem donant resposta”. “Les biblioteques municipals són autèntics centres dinamitzadors de la vida cultural dels nostres barris, per la qual cosa, quan estiga finalitzada, es convertirà en un punt de trobada dels veïns i veïnes”, ha assegurat Ibáñez.

En paraules d’Ibáñez, “les biblioteques són molt més que unes sales de consulta i estudi; són espais en els quals es duen a terme tota mena d’activitats culturals, com a exposicions, conferències, presentacions o contacontes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 1 =