25n
25N
25N

València consolida la inversió en il·luminació i ornamentació nadalenca per a la dinamització social i econòmica

València consolida la inversió en il·luminació i ornamentació nadalenca per a la dinamització social i econòmica
22/10/2020 -

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Gestió de Recursos, consolidarà enguany l’increment pressupostari de l’any passat per a la instal·lació d’il·luminació i ornamentació nadalenques. Així ho ha anunciat la regidora Luisa Notario, qui ha confiat que aquests elements “contribuïsquen amb un cert efecte balsàmic a normalitzar un Nadal que no serà com els d’altres anys per la pandèmia i que ajuden també a la dinamització social i econòmica dels barris i pobles de València”.

La regidora ha explicat que la descentralització tornarà a ser protagonista en la distribució i instal·lació de tots eixos elements decoratius. “L’objectiu és que tots els veïns i veïnes de València gaudisquen de la il·luminació nadalenca i no solament aquells i aquelles que viuen al centre de la ciutat, perquè, a més, aquesta il·luminació ajudarà a dinamitzar el xicotet comerç, una qüestió fonamental en aquest moment”, ha afirmat. A més, ha posat en valor els criteris de sostenibilitat i d’implantació de noves tecnologies de menor consum energètic i alhora “d’un alt valor estètic”.

Per la seua part, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha destacat que “un any més el Nadal s’encendrà a València en molts i diversos punts de la ciutat gràcies al fet que la decoració i la il·luminació la distribuïm cada volta més per tota la ciutat”. A més, ha fet una crida la ciutadania a visitar i gaudir de tots els enclavaments pels barris i pobles de València quan estiguen en marxa. “A més, no hem d’oblidar que invertir en llums decoratives és també dinamitzar el xicotet comerç de proximitat de la ciutat”, ha ressaltat.

Enguany València tornarà a disposar d’una dotzena d’arbres de Nadal, un de 20 metres d’alçària a la plaça de l’Ajuntament i altres 11 que faran sis metres d’alt i que es col·locaran en diversos barris de València (places de Campanar, Sant Valer —a Russafa—, Patraix, Benimaclet, el Cabanyal, Sant Marcel·lí, els Orriols, Doctor Collado —al Mercat—, Abastos, Benicalap i Malilla). La decoració permetrà apreciar aquests elements com a arbres de Nadal fins i tot quan la il·luminació no estiga connectada. Complementàriament, hi haurà il·luminació en la façana de l’Ajuntament i en el betlem de la plaça de la Reina, on una estrela i huit projectors reforçaran l’escena. D’altra banda, hi haurà ornamentació diversa i més il·luminació en altres punts de la ciutat, com ara els carrers de la Pau i de Sant Vicent (entre la Reina i Maria Cristina), cartells lluminosos amb el rètol ‘Bon Nadal’ a Benifaraig, Poble Nou, Borbotó, Massarrojos, Cases de Bàrcena, La Torre, El Palmar, Perellonet, Pinedo, el Saler, Mauella, Forn d’Alcedo i a la carretera Font d’En Corts, així com quatre cortines de llums led a Carpesa, Castellar-l’Oliveral, la Punta i Benimàmet-Beniferri. Tot, amb un pressupost total de licitació de 121.000 euros, IVA inclòs, més d’un 20 % més que el destinat a aquestes qüestions en Nadal de 2018.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − nou =