25n
Orgull
Orgull

València ja compta amb un Consell Municipal de Turisme

València ja compta amb un Consell Municipal de Turisme
01/04/2019 -

El Consell Municipal de Turisme, òrgan col·legiat de participació institucional, social, política i ciutadana, s’ha constituït hui. Aquesta entitat, de naturalesa consultiva i d’assessorament, integra més de 70 agents amb vinculació directa i indirecta amb el sector turístic, i en paraules de la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, «consolida el model de governança col·laborativa i sostenible que ha impulsat la Fundació Turisme València».

Com a presidenta d’aquesta fundació, l’edil ha ressaltat que en la primera sessió d’aquest Consell «s’ha proposat la formació d’una comissió especialitzada de treball per a controlar l’oferta il·legal sobre allotjaments turístics o un altre tipus d’activitats que poden alterar la sostenibilitat d’un sector tan important a la nostra ciutat com el turístic». També s’ha proposat una altra comissió de coordinació amb l’Observatori del Turisme i Oci.

Durant aquesta trobada, la regidora ha recalcat «que València està vivint un bon moment turístic, gràcies al pla estratègic de turisme que es va aprovar fa tres anys»; i ha ressaltat «que aquest document va marcar un camí de treball sostenible econòmicament, mediambientalment i socialment». De fet, ha continuat Sandra Gómez, «amb aquest pla València ha aconseguit situar-se com una destinació urbana millor connectada i recognoscible per la seua cultura, tradicions i estil de vida».

«Hui en dia podem dir que som una destinació desestacionalitzada, que ha crescut en els mesos de tardor i hivern i que ha experimentat un augment de turisme internacional, i aquesta dada acompanyada d’un augment de la rendibilitat per l’augment de la despesa de les persones visitants», ha apuntat.

En aquest sentit, Sandra Gómez ha fet valdre el canvi de gestió de la fundació per a «marcar un model de governança col·laborativa que sumara les associacions i entitats veïnals al treball desenvolupat pel sector. Només d’aquesta manera el model de desenvolupament turístic podrà tindre èxit i ser sostenible».

A més de constituir-se el Consell Municipal de Turisme, s’ha format el Ple i la seua Comissió Permanent. Aquesta estarà presidida per la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, i vicepresidida pel regidor de Comerç, Carlos Galiana, i la integren sis representants de les entitats. Es tracta d’Unió de Consumidors, HOSBEC, Federació d’Hostaleria, Junta Central Fallera, la Confederació d’Empreses Turístiques i la Federació d’Associacions de Veïns.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =