25n
25N
25N

Tallers i conferències per a conscienciar sobre el canvi climàtic

Tallers i conferències per a conscienciar sobre el canvi climàtic
15/10/2018 -

La regidoria d’Energies Renovables i Canvi Climàtic ha preparat una iniciativa anomenada «València canvia pel clima». Des de hui 15 d’octubre fins a l’11 de novembre s’organitzaran tallers, conferències i activitats per a tots els públics que buscaran conscienciar sobre la lluita contra el canvi climàtic.

El regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, Roberto Jaramillo, ha anunciat el llançament de la iniciativa «València canvia pel clima». Des d’aquest 15 d’octubre fins al pròxim 11 de novembre, l’Ajuntament organitzarà diferents activitats, conferències o tallers en les quals es donaran a conéixer algunes iniciatives concretes per a fomentar la lluita contra el canvi climàtic, especialment a escala local. Seran quasi 30 activitats. Cinefòrums, tallers sobre eficiència, conscienciació, autoconsum, etcètera.

Durant aquest pròxim mes, València acollirà, entre altres coses, els bioblitz de Benicalap i Marxalenes, la jornada final del projecte ProSumE, la jornada dels Municipis canviem pel Clima o diversos treballs amb col·legis per a transformar els hàbits dels xiquets i xiquetes, A més, es posarà la primera pereta de la futura Oficina de l’Energia i es remodelarà el treball que s’estava duent a terme en l’Observatori del Canvi Climàtic. «S’ha canviat l’empresa que ho porta i li estem pegant la volta al contingut», ha afirmat Jaramillo.

«Tot aquest projecte es va generar a força de reunions amb la societat civil, ONG, institucions d’investigació, universitats, pimes, cooperatives… Tot sempre lligat a l’economia solidària i circular, amb la intenció de mantenir eixa visió de l’Ajuntament amb una transició energètica justa i equitativa», ha indicat.

La iniciativa culminarà el diumenge 11 de novembre amb el tancament de la Plaça de l’Ajuntament de València en un gran acte “lúdic i divulgatiu” que porta per títol ‘La plaça canvia pel clima’ i on es donaran la mà activitats d’àmbits tan diversos com l’alimentació ecològica i de proximitat, l’eficiència energètica, les energies renovables o la reducció de residus sòlids.

VALÈNCIA CLIMA I ENERGIA I L’OFICINA DE L’ENERGIA

Una altra de les novetats és la reestructuració de la Fundació Observatori del Canvi Climàtic. En primer lloc, aquesta passarà a dir-se València Clima i Energia «per a evitar confusions» amb el mateix Observatori del Canvi Climàtic (entitat dependent de la fundació, però diferent). En segon lloc, s’ha impulsat la creació de l’Oficina de l’Energia, el funcionament de la qual està previst per a la pròxima primavera. I en tercer i últim lloc, s’han actualitzat els logotips i colors de les tres organitzacions citades.

Amb el canvi de nom de la fundació es busca una nomenclatura «més concorde a l’activitat que es vol exercir», mentre que el canvi estètic serveix per a donar una imatge més actual. «Es faran moltes més activitats i servicis. Se li dotarà de més contingut, especialment per als escolars perquè tinguen una millor informació», ha concretat. «S’utilitzaran els colors que s’usen en els mapes tèrmics, eines que usem els que treballem en aquest sector», ha afegit.

«L’Oficina de l’Energia serà un servei d’atenció ciutadana de cara a la transició energètica a València, un espai d’informació per al ciutadà, que disposarà d’informació sobre les factures, sobre energies renovables, subvencions, formació, estalvi energètic…», ha explicat l’edil. L’oficina estarà al carrer José María Haro.

Tot aquest procés de remodelació es porta des de l’Ajuntament, però es treballa en col·laboració amb les dues fundacions que depenen de la regidoria d’Energies Renovables i Canvi Climàtic (Les Naus i la fundació València Clima i Energia).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − onze =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell