25n
25N
25N

València, candidata a la seu espanyola de la major trobada internacional al voltant dels còmics

València, candidata a la seu espanyola de la major trobada internacional al voltant dels còmics
15/02/2017 -

La ciutat de València opta a ser la seu espanyola de la Convenció Internacional de Còmics, coneguda com a Comic Con, que és la reunió més gran que se celebra al món al voltant del còmic, els videojocs, el cine i les sèries de televisió de gènere fantàstic.

Així ho ha manifestat l’alcalde de València, Joan Ribó, en reunir-se amb els responsables de Comic Con Spain, Pablo Villar i Chema Ruiz. En aquesta trobada, que s’ha celebrat a Alcaldia, també han participat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, i altres professionals relacionats amb aquest projecte que, tot i que es localitza a Fira València, es tracta “d’un projecte de ciutat”.

En paraules de l’alcalde, “aquest tipus de convencions s’han de plantejar com esdeveniments que van més enllà d’un espai i d’un any”. De fet, ha aclarit, “des de l’Ajuntament valorem molt positivament la proposta, i hem oferit als organitzadors que siga una celebració que es perllongue i cresca amb el temps”. Joan Ribó ha parlat de les possibilitats de la ciutat de València per a acollir una convenció d’aquestes característiques i de les oportunitats que, així mateix, comporta per als professionals locals dels sectors implicats.

La regidora Glòria Tello, que ha celebrat el fet que València s’haja plantejat com una opció per a la realització del Comic Con, ha explicat que aquest projecte entra dins de la política cultural de l’Ajuntament, que, moltes vegades, queda definida “pel fet que la cultura arribe a la ciutadania, als seus barris”. A més, ha afegit la regidora, “amb aquest esdeveniment es dinamitzarien les nostres indústries culturals que també estan prou necessitades”.

En nom de Comic Con Spain, el seu director de continguts, Pablo Vilar, ha assegurat que València “té tots els elements per a acollir aquesta convenció del còmic per la capacitat que té per a portar la gent al carrer a gaudir de l’experiència de Comic Con que és transformar la ciutat en un esdeveniment de Cultura Popular que arriba a tots els àmbits”.

El director comercial de Fira, Jorge Fombellida, que també ha estat present a la reunió, ha reiterat l’impacte que aquest esdeveniment tindria en la ciutat” i ha destacat que també es tracta d’una oportunitat per a posar la ciutat al mapa internacional de les grans convencions del món del còmic i de l’entreteniment”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =