25n
25N
25N

València celebra l'agermanament amb la ciutat de Magúncia

València celebra l'agermanament amb la ciutat de Magúncia
18/12/2017 -

Amb motiu de la commemoració en 2018 del 40 aniversari de l’agermanament entre València i la ciutat alemanya de Magúncia, l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Turisme, ha mostrat el seu interés per aquesta celebració. Per a preparar aquest aniversari, València constituirà una Comissió de treball amb representació de les universitats, la Cambra de Comerç i la societat civil.

Així ho ha exposat la regidora de Turisme, Sandra Gómez, qui ha mostrat el seu interés per “celebrar aquest esdeveniment preparant una programació conjunta entre ambdues ciutats que tindrà lloc en l’últim trimestre de 2018, coincidint amb la data de la signatura de l’agermanament l’11 de desembre”. Sandra Gómez ha destacat també “la disposició d’ambdues ciutats per a crear vincles culturals, socials i econòmics, compartir experiències i fer partícips a la nostra població d’aquests vincles”.

“L’objectiu és que les dues ciutats puguem celebrar-ho i sentir-nos orgulloses per açò”, ha postil·lat la regidora, que també ha assegurat que algunes entitats culturals de València “ja han mostrat l’interés a participar en la celebració d’aquest aniversari”, com l’Associació del Senat del Museu de la Impremta que manté una estreta relació amb el Museu Gutenberg.

A més, l’Ajuntament de València ha correspost a la invitació cursada per l’Ajuntament de Magúncia per a visitar aquesta ciutat, i Magúncia ha mostrat interés a obrir vies de col·laboració en l’àmbit econòmic, cultural i turístic.

El passat any València va rebre a una delegació alemanya procedent de Magúncia i de la regió de Renania-Palatinado, un dels 16 estats federats d’Alemanya, la capital dels quals és Magúncia. La visita va tenir per objecte estrényer les relacions entre ambdues regions, i intercanviar experiències en matèria empresarial i d’ocupació entre els representants d’ambdues ciutats en aquesta visita.

Sandra Gómez ha recordat que l’Ajuntament, a través de la Delegació de Desenvolupament Econòmic Sostenible, “està reprenent i revivant els Agermanaments ja existents i atenent noves sol·licituds, amb la voluntat d’aprofundir en les relacions d’amistat i confiança entre ciutats”. Segons ha explicat, amb aquest vincle es “promou l’acostament per a aconseguir intercanvis d’experiències en l’àmbit cultural, social i econòmic, afavorint l’enriquiment mutu”.

CIUTATS AGERMANADES

Altres ciutats amb les quals València s’ha agermanat són: Bolonya (Itàlia) en 1990, Odessa (Ucraïna) en 1982, València (Veneçuela) en 1985, Veracruz (Mèxic) en 1985, i va subscriure protocols de col·laboració amb Lugano (Suïssa) en 2007, Dallas (EUA) en 2010 i Sttugart (Alemanya) en 2011. Amb Guangzhou (Xina) es va agermanar en 2012 i precisament enguany l’Ajuntament ha celebrat el 5é aniversari de l’agermanament amb Guangzhou, rebent en la nostra ciutat a una Delegació de la Municipalitat de Guangzhou envoltada d’una agenda de reunions i visites d’interés per a ambdues ciutats. A més, enguany, València es va agermanar amb la ciutat xinesa de Chengdu.

L’Ajuntament de València ha contactat amb l’Ajuntament de Bolonya per a revivar les relacions d’agermanament amb aquesta ciutat. Del 18 al 21 de setembre de 2017 una delegació valenciana, en la qual va participar l’Ajuntament de València, va visitar la regió d’Emilia Romagna, amb motiu d’un programa amb finançament europeu Interreg per a compartir bones pràctiques en diferents àmbits de la internacionalització. L’Ajuntament de València va mantenir una reunió amb l’Ajuntament de Bolonya on es van manifestar les voluntats de col·laborar en programes culturals, emprenedoria i turisme.

Així mateix, el regidor Matteo Lepore va expressar el seu interés a obrir vies de col·laboració en l’àmbit econòmic. A més, l’Ajuntament de Bolonya va sol·licitar a València la seua participació en el suport a la promoció de l’activitat conjunta que es va realitzar a València amb l’Associació Nueva de Opción de València i l’Associació de Dany Cerebral Adquirit a Bolonya ‘Gli Amici di Luca’. Cal destacar que l’alcalde de Bolonya ha enviat una carta a l’alcalde Joan Ribó comunicant la seua intenció de visitar València en la primavera de 2018 i de ratificar així l’agermanament.

“La Delegació de Desenvolupament Econòmic Sostenible continua treballant per a promoure acostaments entre les ciutats i avivar les relacions ja existents, que al seu torn dinamitzen València en l’àmbit econòmic, social i cultural”, ha conclòs Gómez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + dos =

Valencia activa
bombers
Valencia activa