25n
25N
25N

València celebra el Dia d'Amèrica aquest diumenge

València celebra el Dia d'Amèrica aquest diumenge
19/10/2018 -

Des del Consell Local d’Immigració i Interculturalitat, la Regidoria de Cooperació al desenvolupament i migració de l’Ajuntament de València, amb la participació de diverses associacions d’immigrants americans, ha impulsat la segona edició del Dia d’Amèrica en València amb l’objectiu de visibilitzar les aportacions del continent americà.

El diumenge 21 de 11.00 h a 19.00 h, dotze associacions i centres culturals americans posaran la seua pròpia carpa en la plaça de l’Ajuntament. Juan Bosch República Dominicana, México València, Colombia Asim, La Casa Chile o Praraguayos en acció, entre altres entitats, realitzaran activitats amb la intenció de visibilitzar les seues comunitats i aproximar la realitat dels seus països a la ciutadania. «El programa s’ha configurat junt amb les entitats americanes del Consell Local de Migració i Interculturalitat. Així doncs, els convidem al fet que vinguen, que gaudisquen i que compartisquen un dia ple d’activitats pensades per les persones que vénen d’Amèrica per a elles i per a tota la ciutadania», ha declarat Neus Fábregas, regidora de Migració i Cooperació.

S’ha programat la realització de tres tallers d’inscripció oberta: «América en tu cocina», per a explicar diferents productes alimentaris que procedeixen d’aquest continent, «Grabado y estampación» on s’explicarà la tècnica del linogravat, i per últim «América en colores», en què el públic infantil podrà pintar samarretes. A més d’aquests tallers, hi haurà una exposició sobre els drets humans del poble maputxe.

Al voltant de les 13.00 h actuarà l’orquestra Son Latino. Finalitzada l’actuació, es facilitarà al públic una degustació gastronòmica, i a les 15.00 h es comptarà amb l’actuació de diferents grups de dansa que mostraran els seus balls i indumentàries típics. A les 18.00 h actuarà un grup de mariachi i es procedirà a clausurar l’esdeveniment.

L’objectiu general d’aquest projecte és donar visibilitat a la diversitat cultural de la ciutat com a ferramenta d’aproximació i convivència entre els grups de la població. «El missatge que volem transmetre a la població migrada en la ciutat és que aquest Ajuntament té molt clar que la diversitat cultural enriqueix i és molt important que totes les persones que venen a aquesta ciutat la senten com a seua», ha explicat la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =